Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-adalet-bakani-gul-feto-yargilamalari-2018-sonunda-tamamlanacak-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Adalet Bakanı Gül: FETÖ yargılamaları 2018 sonunda tamamlanacak - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Adalet Bakanı Gül: FETÖ yargılamaları 2018 sonunda tamamlanacak

Eklenme Tarihi: 7 Haziran 2018, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 61409

ANKARA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Muhalefetin parlamenter sisteme dönüş vaadi

Adalet Bakanı Gül, burada yaptığı konuşmada, muhalefetin parlamenter sisteme dönüş vaadine ilişkin "Öyle iki genel başkan oturup 'Biz eski sisteme döneceğiz' deyince bu sisteme dönüş olmuyor. 'Milletin iradesi iki üç genel başkanın dudağı arasında' meselesi eskidendi. 24 Haziran'dan sonra zaten miletin dediğinden başka hiçbir şey olmayacak." dedi.

FETÖ yargılamaları

Bakan Gül,  FETÖ yargılamalarına ilişkin şöyle konuştu:

"40 yıldır gizli ajanda ile 'Devleti ele geçirmeye kadar kendinizi gizleyin' mottosuyla yetişmiş bir örgüt için 'iki yılda bitirdik, artık mücadele sona erdi, başarıyla bitti' bunu kimse diyemez. Burada kararlı, teyakkuz içerisinde, istikrarlı bir şekilde mücadeleyi sürdürmek lazım.

2018 sonunda bu yargılamaların artık Türkiye'nin yargı gündeminden düşeceğini, tamamlanacağını düşünüyorum."

Darbe davaları

Gül, şöyle devam etti:

"Darbe davalarında 287 dosyanın 171'inde karar verilmiştir, 116 dava devam etmektedir. 2 bin 140 mahkumiyet, bin 478 beraat kararı verilmiştir.

Darbe davalarında 622 sanık ağırlaştırılmış müebbet almıştır; bu sanıklardan 31'i hakkında dörder kez, 4 sanık hakkında da üçer kez ağırlaştırılmış müebbet vardır. 887 sanık da müebbet hapis cezası ile cezalandırılmıştır. 631 sanığa da 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmiştir."

"HDP  ilk başta silahı kendi bölge halkına çevirdi"

Adalet Bakanı Gül, "7 Haziran'da HDP bölgeden en güçlü desteği aldı, ilk başta silahı kendi bölge halkına çevirdi... Mücadelemizi bunlarla yapıyoruz." dedi.

Bakan Gül'ün açıklamaları, AA'nın internet sitesinden (www.aa.com.tr) ve Twitter hesabından da (@AACanli) takip edilebiliyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam