SON DAKİKA
reklam
reklam

Başbakan Davutoğlu, Abadi'ye Başika'daki gelişmelerle ilgili mektup gönderdi

Eklenme Tarihi: 7 Aralık 2015, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 93002

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Başika’da geçen Mart ayından bu yana uygulamakta olduğu eğitim programı ve burada bulunan kuvvetlerin görev ve faaliyetlerine ilişkin güncel gelişmeler hakkında Irak Başbakanı Haydar El Abadi'ye bilgi verdi. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, bugün Irak Başbakanı Abadi’ye bir mektup gönderdi. 

Davutoğlu, mektubunda, Irak’ın, tüm ülkelerce saygı gösterilmesi gerektiğine inandığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda en hassas ülkelerden olan Türkiye’nin bunu yıpratacak herhangi bir adım atmayacağını kaydetti. 

"Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika'ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceğini" belirten Başbakan Davutoğlu, mektubunda Türkiye'nin, Irak’a DEAŞ ile mücadelesinde her türlü desteği kararlılıkla vermeye devam edeceğini, bu konuda Irak hükümetiyle olan işbirliğini danışma ve eşgüdüm içerisinde derinleştirmek istediklerini ifade etti. 

Başbakan Davutoğlu, mektubunda, Irak ile Türkiye'nin işbirliğinden rahatsızlık duyan ve bunun sona ermesini isteyen odakların emellerine ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam