SON DAKİKA
reklam
reklam

KidZania ve TURMEPA’dan anlamlı dayanışma KidZania’nın çevreci çocukları

Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 62382

Çevre duyarlılığını bir ilke olarak benimseyen KidZania’da çocuklar, iki ay boyunca Greener World etkinliklerine katıldı. Çevre Günü’nde KidZania vatandaşı bir çocuğun okuduğu bildirgede temiz ve yaşanabilir Türkiye için yapılması gerekenler sıralandı.

Daha yeşil bir dünya ve gelecek için çocuklara bilinç kazandırmayı amaçlayan KidZania, 7 Nisan’dan 5 Haziran’a kadar yeşile büründü. Çocuklar, çevreci karakter Vita’nın öncülüğünde çevre için neler yapabileceklerini öğrendiler. Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA ile birlikte düzenlenen atölye ve aktivitelerde çocuklar, sürdürülebilir enerjiyi öğrenerek farkındalık kazandılar. Küçük çevreciler, bu etkinliklerde yenilenebilir enerji türleri, geri dönüşüm konularında merak ettikleri tüm sorulara cevap buldular.

Greener World etkinliği, Dünya Çevre Günü’nde KidZania vatandaşı bir çocuğun hazırlanan bildirgeyi tüm çocuklara okumasıyla son buldu.

İşte o bildirge:

BİREYSEL SORUMLULUKLARIMI YERİNE GETİRİYORUM, ÇEVREYİ KORUYORUM

Bizler, duyarlı KidZania çocuklarıyız. Mavi bir gelecek, yeşil bir dünya istiyoruz. Amacımız, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizler ve yaşanabilir bir Türkiye bırakmak. Çünkü su, insanlar için olduğu kadar tüm dünya için de çok önemlidir. Dünyamızın yüzde 70’i sularla kaplıdır. Su olmadan hiçbir hayvan ve bitki yaşayamaz, ekolojik denge bozulur, yaşam yok olur. KidZania ve TURMEPA iş birliğiyle çevrenin korunmasının önemine dikkat çekmek amacıyla “BİREYSEL SORUMLULUKLARIMI YERİNE GETİRİYORUM, ÇEVREYİ KORUYORUM” başlığı altında çevrenin korunması için bireysel sorumluluklarımızın ne olduğunu öğrendik. KidZania eğitim aktiviteleri ile öğrendiklerimizi pekiştirdik, şimdi mesajlarımızı paylaşıyoruz!

Kuraklık olmasın, buzullar erimesin, denizler hep mavi ve canlılar hep mutlu olsun diye:

Karbon salımını azaltalım, ekosistemi koruyalım!

Enerjiyi tasarruflu kullanalım!

Suyu ve elektriği boşa harcamayalım!

Sızan muslukları onaralım!

Tasarruflu ampul kullanalım!

Enerji tasarruflu beyaz eşyalar kullanalım!

Tek yolculu araç kullanmayalım!

Toplu taşıma araçlarını tercih edelim!

Fabrika bacaları filtrelensin. Bozuk araba egzozları onarılsın.

Güneş, dalga ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanalım!

Sürdürülebilir yaşayalım, duyarlı davranalım!

KidZania Çocukları

Kaynak: BÜLTEN
Editör: Haber Bülten

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam