Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-ak-parti-kartal-belediye-meclis-grubundan-kartal-belediyesine-yetki-davasi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
AK Parti Kartal Belediye Meclis Grubundan Kartal Belediyesi’ne Yetki Davası - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

AK Parti Kartal Belediye Meclis Grubundan Kartal Belediyesi’ne Yetki Davası

Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2018, Pazar - 10:00   Okunma Sayısı: 96031

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr  Altınok Öz’e Kartal Belediye Meclisindeki Mayıs ayı toplantısında oy çokluğu ile verilen “Belediye Başkanından yetki almak kaydıyla davalarda sulh ile tasfiye, ibra, kabul ve feragat yapabilmeleri amacıyla belediyemiz avukatlarına vekâletname vermek üzere kendisine yetki almak “ maksadıyla ilgili teklifi AK Parti Kartal  Belediye Meclis Grubunun  AK Parti İlçe Başkanlığı koordinesinde ilgili meclis kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul 7. İdare Mahkemesine açtığı davayla mahkemelik oldu.

Buna göre İstanbul 7. İdare Mahkemesinin 2018/1067 esas numarasıyla açılan dava sonuçlandığında ise Kartal Belediye Meclisindeki  alınan kararın hukuki  durumu da netleşmiş olacak.

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol  “Kartal Halkının oylarıyla seçilen  AK Parti Meclis Üyelerinin girişimiyle daha önceden örnekleri olan yetki gasplarının mahkemeden iptal edildiği gibi; alınan bu meclis kararının da iptali ve yürütmeyi durdurmak için İstanbul 7. İdare Mahkemesinin 2018/1067 esas numarasıyla Meclis kararının yazılmasına müteakip 60 günlük idari dava açma süresi beklenmeden 30.05.2018 tarihinde dava açılmıştır.”

Konuyla ilgili olarak  AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol  tarafından yapılan yazılı açıklamada ise  şu cümlelere yer verildi.

“Belediye Başkanı, Hukuk İşleri Müdürlüğü kanalıyla “Belediye Başkanından yetki almak kaydıyla davalarda sulh ile tasfiye, ibra, kabul ve feragat yapabilmeleri amacıyla belediyemiz avukatlarına vekâletname vermek üzere kendisine yetki almak “ maksadıyla ilgili teklifi, belediye meclisinin Mayıs ayı gündeminde meclise havale etmiştir. Meclis’te görüşülen ve Hukuk Komisyonuna havale edilen bu teklif AK Parti Meclis Üyelerimiz tarafından hem komisyonda hem de Meclis oturumunda aksi yönde görüşler savunarak bunun hukuk dışı bir yetki gaspı olduğunu ifade etmişlerdir. Buna rağmen 09.05.2018 tarih 2018/73 nolu Meclis kararı, AK Partili Meclis Üyelerinin muhalefet şerhi ile oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

Her zaman olduğu gibi Belediye Başkanı, Meclisin yetkisini 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin h. bendinde “vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı 5.000 tl den fazla dava konusu olan belediye uyuşmazlıklarını sulh ile tasfiye, kabul ve feragate karar vermek” görev ve yetkisi  Belediye Meclisine ait olduğu açıkça ortadayken Meclisi by-pass etmek suretiyle hukuksuzluğa imza atmıştır.

Bu bağlamda Kartal Halkının oylarıyla seçilen  AK Parti Meclis Üyelerinin girişimiyle daha önceden örnekleri olan yetki gasplarının mahkemeden iptal edildiği gibi; alınan bu meclis kararının da iptali ve yürütmeyi durdurmak için İstanbul 7. İdare Mahkemesinin 2018/1067 esas numarasıyla Meclis kararının yazılmasına müteakip 60 günlük idari dava açma süresi beklenmeden 30.05.2018 tarihinde dava açılmıştır.

Türk Adaletinin, daha önce Belediye Başkanının Meclisten oy çokluğuyla  aldığı haksız ve hukuksuz yetkileri nasıl iptal ettiyse bu kararı da iptal edeceğine inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam