SON DAKİKA
reklam
reklam

Seçim Sonuçlarının Anadolu Yakasındaki Yansımaları ( II.BÖLÜM)

Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 129424

CHP’nin belediye sahibi olduğu Ataşehir’de göre CHP ‘nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kartal’da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci geldi.  Sonuçlar her  iki  ilçede de; tartışılıyor. 

CHP’nin ilçe belediyesine sahip olduğu Ataşehir; Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ise  oldukça dikkat çekici sonuçları elde etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ‘nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yüzde 45 oy aldı, ancak 27.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ise AK Parti de %37.51’lik yüzdeye ulaştı ve ilçede birinci oldu.  Bu nedenle her iki parti de ilçe genelinde kendilerini secimin galibi ilan ettiler. 

Nitekim; secim öncesindeki AK Parti CHP gerginliği, sadece ilçe gündemine değil, ülke gündeminde de yerini korumuştu. AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Özcan ve CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ise  seçimlerin ardından ise partilerine birer teşekkür konuşması yaptılar. 

CHP’nin ilçe belediyesine sahip olduğu bir diğer ilce de Kartal. Ancak ; Kartal’da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 45 oy alarak rakibi Muharrem İnce karşında yaklaşık bir puanla(%44) ile  birinci geldi.  AK Parti’nin ilçede aldığı oy oranı % 38.19 olarak açıklandı. 

Sabaha kadar AK Parti Kartal İlçe örgütü de kutlama yaparken, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol da  hem AK Parti ilçe örgütü önünde; hem de sosyal medya üzerinden bir teşekkür konuşmasında bulundu ve şunları söyledi;

“Partimizin oylarına sahip çıkmak için sabaha kadar İlçe Seçim Kurulu’nda özveriyle görev yapan başta Seçim İşleri Birim Başkanım Av. Yusuf Erkuştan olmak üzere, İlçe Seçim Kurulu Üyemiz Av. Muammer Bektaş’a, varlığımızı orada hissettiren; İl Bşk. Yrd. Yunus Aydın Fırat, İl Yön. Kur. Üy. Tülay Kalav, Yavuz Fettahoğlu, Ayşegül Uzunyaşa, Av. Rezzan Öztürk, Av. Mürsel Sarı, Av. Yücel Ortak, Av. Harun Taş, Av. İsmail Köksal, Engin Kotan, Mustafa Şeker ve Kübra Öztürk’e çok teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun..”

CHP Kadıköy, Maltepe ve Adalar’da zorlanmadan kazandı

Seçimlerde  CHP’nin ilçe belediyesine sahip olduğu ve oylarının yüksek olduğu Kadıköy, Maltepe ve Adalar’da ise secim sonuçları aynı tabloyu korumakla birlikte, bu üç ilçeden de İYİ Parti, Saddet Partisi  ve HDP’ye tabandan oy akışı CHP’ye oy kaybettirirken, bu üç ilçede ise  ikinci gelen AK Parti ise taban oyunun bir bölümünü  ise MHP’ye bırakmış gözüküyor.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av.Aydoğan Ahıakın kutlamalarda ise bir teşekkür konuşması yaparak şunları söyledi.

“Teşekkürler Kadıköy!

Teşekkürler Türkiye!

Bugün demokrasimiz kazandı, milletimiz kazandı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir Türkiye için milletimiz oyunu istikrardan yana kullandı! 

Artık yeni bir dönem başlıyor.

Teşekkürler İstanbul, teşekkürler aziz milletimiz.” 

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de ilçelerinde  partilerini ve adaylarını birinci kılan seçmenlere ise teşekkür etti ve sosyal medyadan bir teşekkür mesajı ileterek şu cümleleri paylaştı.

“Sandıklarda sabah başına kadar nöbet tutan ve Kadıköy’ümüzde bir kere daha birinci kılan değerli Kadıköy halkına teşekkür ederiz. Bundan sonra mücadelemize umutla ve aşkla devam edeceğiz.”

CHP ‘nin yüzünü güldüren bir diğer ilçe de Maltepe idi.  CHP ‘nin Cumhurbaşkanı adayı  olan Muharrem İnce ilçede % 50.5 oy alırken,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da % 40.4 oy kazandı. Ancak; milletvekilliği seçimlerinde CHP ve AK Parti birbirine yakın oy aldılar.  

Bu arada CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan parti örgütüne seçim sürecinde gösterdikleri çalışmadan ötürü teşekkür etti ve “Herkesin huzur ve güven içerisinde yaşayacağı bir Türkiye yaratmak için alanlarda ve sandıklarda büyük mücadele veren yürekli örgütüme sonsuz teşekkür ederim” dedi.

AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı yurt genelinde sonuçların açıklanmasının ardından çifte zaferi kutlarken; ellerinde parti bayrakları olan ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratlarda bulunan kalabalığa araç sürücüleri de korna çalarak destek verdi. Maltepe meydanını bayram yerin çeviren partililer de gece geç saatlere kadar buradan ayrılmadılar. AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi de buradan vatandaşlara bir teşekkür konuşması yaptı.  

Yine Adalar’da ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ‘nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce %60,10 kazanırken, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan da burada %27,12 oy alabildi.

AK Parti için Pendik, Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Şile’de tabloda görünür bir değişim olmadı ancak tabanın bir kısmı burada da ittifak ortağı MHP’ye destek verdi 

Belediyeler bazında AK Parti’de olan Pendik, Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Şile’de ise gecen seçimlere göre tablo konusunda belirgin bir değişim gözlenmedi. 

Pendik’te Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan %58.46 oy kazanırken, rakibi Muharrem İnce ilçede ise % 30.30 oy alabildi. Seçimin ardından Gazipaşa Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin de “Elhamdülillah Türkiye kazandı. Seçim süreci boyunca canla başla çalışan , dualarını bizlerden eksik etmeyen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”  dedi ve vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Komşu ilce ve Parlamenter sistemin son Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile  ailesinin  İstanbul’da ikamet ettiği  yer olan Tuzla’da Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’a % 51,71 oy atarak birinciliğe taşıdı. AK Parti’nin Tuzla’daki oyu % 42,55’de olurken,  MHP  ise % 10,31’de kaldı. Buna karşın CHP’li Hasan Uzunyayla’nın aday olduğu Tuzla’da CHP’nin İstanbul’da oyunu artırdığı nadir ilçeler  arasına sokmayı başarması dikkat çekici bir gelişme oldu. Oyunu ortalama %2.5 puan artıran CHP’nin buradan da çok memnun edici sonuçlar almadıysa da, yerel seçimlere biraz ümitvar girdiklerini ifade etmeliyiz. 

Tuzla’daki kutlamalara AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülten Durdu, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Gençlik Kolları Başkanı Hakan Yıldızcı  ile çok sayıda Tuzlalı ilçe önünde kurulan platforma çıkarak kutlamaya katılanlara eşlik ettiler.

Bir önceki AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin  ikamet ettiği ve ailesiyle beraber  oyunu kullandığı Çekmeköy’de Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’a  burada çıkan oy oranı  %53.80 olarak duyuruldu. Erdoğan’ın secimdeki en iddialı rakibi olan Muharrem İnce de Çekmeköy’de  ise % 34.66 oy alabildi. AK Parti’nin Çekmeköy’deki oyu % 44,74’de kalırken,  MHP  de %9,81’lik bir sonuç elde edebildi. CHP’nin oy oranı da %25.17 olarak açıklandı. Bu yüzden ; Çekmeköy de AK Parti’yi sonuç olarak memnun eden ilçeler arasında yerini aldı. 

Burada AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı da ilçe önünde bir teşekkür konuşması yaparak, ilçe örgütüne ve vatandaşlara  teşekkür etti. 

Sancaktepe’de ise Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan % 51.55 oy kazanırken, rakibi Muharrem İnce ilçede ise % 31.88 oy alabildi. AK Parti’nin Çekmeköy’deki oyu % 43.14 olurken, CHP %23.17,MHP de % 8.57 oy aldılar. Sancaktepe HDP’nin İstanbul’daki en yüksek oy kazandığı ilçeler arasındaydı. HDP’ye burada çıkan oy oranı da %18.84 oldu. 

Sancaktepe’de vatandaşlarla  konuşan ve teşekkür konuşması yapan AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir  de burada şu sözleri söyledi. “Bize zaferi nasip eden Allah’a hamdolsun. Salat ve selam Hatemülenbiya Nebiler nebisi Hz Muhammed sav üzerine olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olmasını sağlayan milletimizi Rabbim iki cihanda aziz eylesin. Bu süreçte teşkilatımızın tüm kademelerinde vazifelerini layıkıyla yerine getiren tüm yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Bizlere kapılarını açan ve bizleri destekleyen Sancaktepe halkımıza çok teşekkür eder Rabbim bir olmayı birlikte Türkiye olmayı nasip etsin.” 

Şile’de AK Parti ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’a memnuniyet veren sonuçları getiren ilçeler arasındaydı. Burada ise Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan % 52.99 ile birinci, Muharrem İnce ilçede ise % 33.50  oy ile ikinci oldu.  Burada AK Parti’nin oy oranı %44.52 olurken ,MHP’nin oy oranı da %10.01’de kaldı. CHP ise  %24.35 oy alabildi. 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam