Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kansere-turkiyeden-teknolojik-cozum-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kansere Türkiye’den Teknolojik Çözüm - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kansere Türkiye’den Teknolojik Çözüm

Eklenme Tarihi: 1 Temmuz 2018, Pazar - 02:00   Okunma Sayısı: 139430

Son yıllarda kansere çözüm arayışları hızlandı . Bu arayışlarda teknoloji üreten kurumlarım ve kuruluşların payı yüksek.

Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel ölçekte artıran İTÜ ARI Teknokent’de  faaliyet gösteren firmalarından Virasoft da onlardan birisi ve şirket de  dijital patoloji alanına odaklanarak hastalık tanılarını kolaylaştıran yazılımlar geliştirdiğini duyurduğunu açıkladı.

Şirketin hayata geçirdiği yüksek hassasiyet ve doğrulukla kanser tanısı koyabilen dijital patoloji ürünü ViraPath ve kanser tanısında hekimlere her yerden ve anında ikinci görüş imkanı sunan telepatoloji ürünü TelePath ile birçok patolojik hastalığa artık daha hızlı ve kesin tanı koymak mümkün hale gelecek.  Böylece de; dijital alana taşınan veriler, internet üzerinden paylaşılarak görüntü sistemi ile dünyanın herhangi bir sağlık kuruluşundaki uzman patolog tarafından da eş zamanlı görülebilecek ve bu sayede hastalığa anında ve doğru tanı konulabilmesine olanak sağlanacak.

Söz konusu firma TÜBİTAK desteği ile kurulan ve İTÜ ARI Teknokent’te faaliyet gösteren yüzde 100 yerli bir yazılım şirketi

Biz de bu gelişmeyi öğrendikten sonra bir araştırma yapma ihtiyacı hissettik ve  sizler için firma yetkileriyle görüşme imkanı bulduk. Yeni geliştirdikleri teknolojiler hakkında konuşan şirketin yöneticisi Özgür Teke’nin anlattığına göre ise , firma 2015 yılında TÜBİTAK desteği ile kurulan ve İTÜ ARI Teknokent’te faaliyet gösteren yüzde 100 yerli bir yazılım şirketi ve ekiplerinin  tamamı  da Türk bilim insanlarından oluşuyor. Kurulduktan sonra KOSGEB desteği de aldıklarını  belirten Teke daha sonra ise İTÜ Çekirdek’in Big Bang adlı girişimcilik yarışmasında binlerce girişim arasından finale kalma başarısı gösterdiklerini söylüyor. 

Teke sözlerine şöyle devam ediyor ;  “Bugün tıbbın ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda tanı amaçlı kullanılabilir dijital patoloji ürünlerimiz mevcut. Kanser gibi çok hızlı yayılan bir hastalıkta tedavinin zamanında gerçekleşmesi ve doğru tanı konulması çok önemli bir konu. Bizim sistemlerimiz bu iki alana ilişkin dijital bir altyapı sunuyor. Bugün itibarıyla bunu başarabilmiş Türkiye’deki tek şirketiz”

Kanser tanısı koymak için sayısallaştırılmış ve objektif kriterlere ihtiyaç olduğunu belirten Özgür Teke  konu için ise şirketinin nasıl çalışmalar yürüttüğünü bize şu sözlerle ifade ediyor , “Biz de tanı kriterlerini nesnelleştirip, sayısal analizler üzerinden rapor çıktıları veren yazılımlar geliştirdik. Bu sayede patoloji tanılarının objektifliğini geliştirmek ve tanı süreçlerini hızlandırmayı sağlıyoruz. Mobil ve web tabanlı uygulamalarımız ile Türkiye'nin her noktasına ve komşu ülkelere patolojik vaka incelemesi hizmeti vermek ana hedeflerimizden biri. Yine bu alanda hastaneler arası standartlar oluşturmak ve sağlık alanında donanımsal, yazılımsal olarak yerel çözümler de geliştiriyoruz. Zaten bir şeyi dijitalleştirdiğinizde birçok alanda kullanılabilir hale getirebiliyorsunuz. Bizim bu alandaki önemli hedeflerimizden biri de dijital ortama taşıdığımız ve arşivlediğimiz materyallerin eğitim alanında kullanılması ve bir referans kaynağına dönüşmesi. Öğrencilerin, asistan doktorların ve eğitimcilerin sanal ortamda ulaşabilecekleri bir yapı oluşturduk.  Böylece Türkiye’nin patoloji kültürüne bilimsel bir katkı da sunacağız. Yakın gelecekte dijital patolojinin üniversitelerde ve hastanelerde patologlara yardımcı olmak üzere çok daha etkin kullanılacağını öngörüyoruz”

Firma olarak  ‘Önce sağlık’ mottosunu benimsediklerini belirten Özgür Teke sohbetimizin son bölümde ise şu  cümleleri kullanıyor ; “Sadece Türkiye’de değil globalde de yeniliğe öncülük etmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz ve devam eden projelerimizle hizmet sunduğumuz diğer sektörleri de vizyon ve teknoloji olarak geleceğe hazırlıyoruz. Ayrıca 2019’un sonlarına doğru Avrupa’da da bir ofis açmayı planlıyoruz.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam