Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-vedat-gunyol-deneme-odulleri-icin-basvurular-basladi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Vedat Günyol Deneme Ödülleri İçin Başvurular Başladı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Vedat Günyol Deneme Ödülleri İçin Başvurular Başladı

Eklenme Tarihi: 2 Temmuz 2018, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 114434

Vedat Günyol’u gelecek kuşaklara tanıtmak ve deneme alanındaki çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlenen "Vedat Günyol Deneme Ödülü" yaklaşık üç senedir Türkiye Yazarlar Sendikası, Kartal Belediyesi,Kırmızı Kedi Yayınevi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı'nın desteğiyle sürmekte.

Cemal Süreya’nın tabiriyle ' Edebiyatımızın Cumhurbaşkanı'   olan Vedat Günyol için yapılan yarışmanın üçüncüsü için başvururlar geçtiğimiz günlerde başladı. Edinilen bilgiye göre ; yazarlar için 1 Temmuz'da başlayan başvurular, 30 Kasım 2018'e kadar devam edecek. Seçici kurulda; Celal Ülgen, Cengiz Bektaş, Gökhan Yüksel, Haluk Hepkon, Rengin Cemiloğlu, Tahir Şilkan ve Uğur Kökden’in yer aldığı yarışmada ödül alan eser, bir kitap olabilecek hacim ve biçimde olması halinde yayımlanacak ve birinci olan yazar 5 bin TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca Seçici Kurul Özel Ödülü; 2 bin TL ve Genç Deneme Yazarı Ödülü olan 2 bin TL de sahiplerini bulacak. Ödül töreni, 3 Mart 2019 Pazar günü düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Vedat Günyol Deneme Ödülleri’nin ilkinde Ömer Yağcı, Hamdi Topcu ve  Ayşe Yamaç ikincisinde ise Feridun Andaç, Gülsüm Cengiz ve  Mehmet Serdar Kubilay ödüle layık görülmüşlerdi. 

Ödüllere geçen senelerde olduğu gibi yoğun bir ilginin gösterilmesi bekleniyor.  Yarışma hakkında ayrıntılı tüm  bilgiler ise ; https://vedatgunyol.wordpress.com/ sayfasında mevcut.

 

Vedat Günyol Hakkında 

16 Mart 1911'de İstanbul'da dünyaya gelen Vedat  Günyol;orta öğrenimini 1934'de St. Benoit Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1938 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirir. İlk çevirilerini üniversite yıllarında yapar. Paris'te bulunduğu sürede Halide Edip Adıvar ve eşi Adnan Adıvar ile yakın dost olur. Bu dostluk onun hayatını önemli ölçüde etkiler.  Nitekim; Halide Edip Adıvar ile ortak çeviriler yapar .Önce;  1941'de Cemal Nadir Güler ve Arkadaş adlı haftalık çocuk dergisini yayınlamış, daha sonra ise Şirket-i Hayriye ve Yücel dergilerinde çevirmenlik yapmıştır.

İstanbul Hukuk Fakültesi'nde amme hukuku asistanlığı ve Fransızca okutmanlığı (1939-40); Vefa Lisesi (1940) ve Gedikpaşa  Ortaokulu'nda Fransızca öğretmenliği; Ankara MEB'de neşriyat müdürlüğü ve tercüme bürosu üyeliği (1942-50); aynı tarihlerde Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü, Ankara Gazi Lisesi'nde ve İtalyan Lisesi'nde Fransızca öğretmenliği (1950); Banko Di Roma'da hukuk müşavirliği (1955-60) görevlerinde bulumuştur. 1950'de İstanbul barosuna 2550 sicil numarası ile kaydolmuş ve tam  sekiz sene boyunca avukatlık yapmıştır. 1962 yılında Çan Yayınlarını kuran Günyol; 1972 yılında İstanbul Erkek Lisesi Fransızca Öğretmenliğinden emekli olur. Bir çok ansiklopedide edebi kurul üyeliği yapar.

Günyol son olarak; Özel Marmara Radyo Televizyon ve Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesi'nde İnsan Hakları ve Demokrasi dersleri vermiş ve arşivini Maltepe Üniversitesine bağışlayarak; Maltepe Üniversitesinde Vedat Günyol Kitaplığının açılmasını sağlamıştır. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam