SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe Üniversitesi ’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

Eklenme Tarihi: 6 Temmuz 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 170519

Maltepe Üniversitesi ’nde bir mezuniyet günü daha gelip çattı. Yakinen tanıdığım arkadaşlarımı mezun etmenin sevinci vardı içimizde. Bu yüzden haberi hazırlarken de özel olarak duyguluydum, onlar ve aileleri de apayrı duygular içindeydiler. Değerli arkadaşımız Hazal Çil’in de bahsettiği üzere ailelerimizin emekleriyle bugünlere gelen öğrencilerimizin gurur günleriydi. 

Görkemli bir tören oldu doğrusu, pop müziğin sevilen isimi Edis’in de sahne aldığı mezuniyet töreninde öğrencilerimiz eğlenceli dakikalar yaşadılar. Ve böylece de ; Maltepe Üniversitesi, 2017-18 dönemi mezunlarını uğurlamış oldu. 

Ailelerin de davetli olduğu tören, Marmara Eğitim Köyünde bulunan Açıkhava Tiyatrosunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. 

Açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar, Maltepe Üniversitesi  Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kadir Çakır ve mezunlar adına da Eğitim Fakültesi öğrencisi Beyza Karakoyunlu ,İletişim Fakültesinden Hazal Çil ve  Mühendislik Fakültesinden Latif Tekin yaptılar. 

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şahin Karasar  “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bütün ümidim gençliktedir’. Gençliğimize olan umudumuz Dede Korkut hikayelerinden başlıyor. Gençlerimizin ne kadar dürüst ne kadar doğru olduğuna dair çok sayıda ifadeleri destanlardan bulmak mümkün.”

İlk konuşmayı yapan ve konuşmasında gençliğe ilimle, bilimle teknolojiyle yatırım yapmanın öncüsü olduklarını dile getiren Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şahin Karasar da, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile başladı ve şu cümleleri kullandı.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bütün ümidim gençliktedir’. Gençliğimize olan umudumuz Dede Korkut hikayelerinden başlıyor. Gençlerimizin ne kadar dürüst ne kadar doğru olduğuna dair çok sayıda ifadeleri destanlardan bulmak mümkün. Öncelikle kendimize güveneceğiz sonra başkaları da bizlere güvenebilsin. Doğru bildiğimiz yolda umutla ilerleyeceğiz. Şair Necip Fazıl Kısakürek’in söylediği gibi ayağımızı yere sağlam basacağız. Bu mutlu günü görmek en çok sizlerin ve birazda bizlerin hakkı. Evlatlarımızın mutluluğun daim olmasını temenni ediyorum. Bütün öğretim üyesi arkadaşlarıma üniversitemizin tüm kadrosuna öğrencilerimize burada verdiği hizmetten dolayı şükranlarımı arz ediyorum” 

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şahin Karasar  konuşmasının devamında üniversite olarak 21’nci yılı geride bıraktıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti  : “Bu eğitim yolculuğunda edindiğiniz birikim size özellikle sunmaya çalıştığımız akademik bilgilerle çok şey kazandığınızı biliyorum. Sizde bunun farkında olun ve hayat yolculuğuna önde başladığınız unutmayın”.

Daha sonra üniversiteye ISO 9001-2015 KYS belgesi sunuldu. Bu aslında Maltepe Üniversitesi’nin kaliteye verdiği değerin belgelendirilmesiydi. Son yıllarda  gözle görülür hale gelen Maltepe Üniversitesi ’deki  başarıya doğru giden ivmeyi de açıkça gösterdi. Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şahin Karasar   hocamız başta olmak üzere belgenin alınmasına  emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. 

MAU Konseyi Başkanı Ahmet Kadir Çakır  “Vatanımıza yarışır birer yurttaş olacağız.” 

Maltepe Üniversitesi  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği  Bölümü öğrencisi  ve Maltepe Üniversitesi  Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kadir Çakır ise yaptığı konuşmasında  hayatla ilgili beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. 

Çakır, “Böyle güzel bir kurumdan mezun oluyoruz. Hedeflerimiz yüksek bütün arkadaşlarımızla beraber omuz omuza çok daha güçlü yarınlara yürümeyi hedefliyoruz. Hepimiz alanlarımızda başarılı ve vatanımıza yarışır birer yurttaş olmayı umuyoruz” ifadelerini kullanırken Maltepe Üniversitesi  Öğrenci Konseyinin çalışmalarına da yer verdi. 

Daha sonra Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şahin Karasar ve Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken tarafından Maltepe Üniversitesi  2016-2018 dönemi Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kadir Çakır ve  Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyelerine birer teşekkür belgesi sunuldu. 

Mezunlar ve aileleri Edis’le coştular 

Mezuniyet töreninde ayrıca  üniversitenin bilim, sanat, ve spor alanındaki projelerde görev alan öğrencilere teşekkür belgeleri verildi. Törenin sonunda ise , pop müziğin sevilen isimi Edis bir  konser verdi. Mezunlarla aileleri, son dönemde yıldızı parlayan genç popçunun okuduğu şarkılarla coşup, eğlendiler.

Tören bir klasik finalle; kep atma töreniyle sona erdi. Bir gün sonra ise bu  kez Yüksek Lisans düzeyinde mezun olan çok sayıda öğrenci için mezuniyet töreni yapıldı. Törende çok sayıda öğrenciye, çeşitli alanlarda teşekkür belgesi verildi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam