SON DAKİKA
reklam
reklam

Ekoturizm merkezi Yenice ormanları havadan görüntülendi

Eklenme Tarihi: 7 Temmuz 2018, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 78717

ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Türkiye'nin en büyük blok ormanları olan Yenice ormanları havadan görüntülendi.

Bakanlık tarafından yapılan video çekimlerinde, sabahları ormanları kaplayan sis, güneye bakan yamaçlarındaki sandal ve çam ağaçları, kuzey tarafındaki sarı-beyaz ıhlamur ağaçları ve derelerin oluşturduğu manzara gözler önüne serildi.

Tropik bölgeler dışında dünyanın ender coğrafyalarında rastlanan anıtsal ağaçları, yemyeşil vadileri, yükseklikleri 2 bin metrelere ulaşan dağları, derin kanyonları, çağıltılı dereleri, şelaleleri, yaban hayatı ve değişik bitki çeşitliliğiyle Yenice ormanları, farklı aktiviteler için gerçek bir ekoturizm merkezi konumunda bulunuyor.

Yenice ormanlarında anıt ağaçların bulunduğu Arboretum Alanı ormanın en değerli hazineleri arasında.

Tabiat Anıtı olarak tescil edilen ve koruma altına alınan nadir ağaçlarıyla Yenice ormanları, bir açık hava müzesi konumunda.

Ormanlar, GPS koordinatları alınan orman yolları, patikaları ve alternatif güzergahlarla birlikte 396 kilometreye ulaşan, tam 21 yürüyüş rotasına sahip.

Alanda, günübirlik veya kamplı yürüyüş güzergahları ile bisiklet rotaları dışında, kanyoning, kaya tırmanışı, kuş gözlemi, foto safari, botanik yürüyüşleri, rafting ve yamaç paraşütü gibi etkinlikler de yapılabiliyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam