Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-sariyerde-imar-barisi-masaya-yatirildi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Sarıyer’de İmar Barışı Masaya Yatırıldı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Sarıyer’de İmar Barışı Masaya Yatırıldı

Eklenme Tarihi: 10 Temmuz 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 95786

31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsayacak olan İmar Barışı uygulaması tüm hızıyla sürümekte. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının paylaştığı bilgiler ise  2 milyonu aşan bir başvuru sayısının olduğu ve İstanbul başta olmak üzere yoğun bir talebin geldiği yönünde 

Sarıyer Belediyesi de bu kapsamda bizim de  katıldığımız ve gazete adına takip ettiğimiz bir toplantıyı , “İmar Barışı” konusunda bir bilgilendirme toplantısını  geçtiğimiz günlerde düzenledi. Sarıyer ilçe belediyesi de, bir çok ilçe belediyesi  bu konuda çok hassaslar, değerli okurlarımız. Tüm çalışmalar bir plana, katılımcılığa ve paylaşımcılığa dayandırılmakta ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de yapılan çalışmalardan oldukça memnun bir görüntü vermekte.

Genç ve teknik ekibi İmar Barışı uygulaması ilçede yaşam alanlarını ziyaret ederek, vatandaşları imar barışı konusunda bilgilendiriyor.   Sarıyer’in boğaza çok yakın ve Karadeniz’e bakan tarafında kalan  Uskumruköy Kasaba Evleri ve Güller Vadisi Sitesi’ne konuk olan heyetin burada 3194 sayılı İmar Kanunu’na ilave edilen geçici maddenin Bakanlar Kurulu’ndan geçmesiyle gündeme gelen imar barışını  uzun ve detaylı bir şekilde  anlatan Genç ve teknik ekibi  de burada vatandaşla sadece imar çalışmaları konusunda değil, belediye faaliyetleri konusunda da konuştular.

Vatandaşların  çok yoğun katılımda bulunduğu  programda ‘İmar Barışı’nın başvuru aşamasında neler yapılması gerektiği, kanunun kapsamı ve birçok konuda merak edilen konular anlatılırken; yapı kayıt belgesinin iskana dönmesinin şu anki aşamada mümkün olamayacağı ancak yapılan yeni düzenleme ile olumlu bir sonuç çıkabileceği toplantıda ön plana çıkan detaydı. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten  çarpıcı çıkışlar; ” Yönetimlerin başarıları bölge insanların katılımcılığıyla olur.” 

Sarıyerlilerin yıllarca üzerinde yaşadıkları evlerinde yasal açıdan da hak sahibi olabilmelerini sağlamak için çalışmalarını sürüdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Genç de burada oldukça kayda değer çıkışlar sergiledi. İlk aldığımız not  yerel yönetimler ve kendi dönemindeki çalışmaları üzerineydi ve şu konuşmayı yaptı Şükrü Genç ; “Yerel yönetim anlayışımızda Sarıyer’i birlikte yönetmek var. Yönetimlerin başarıları bölge insanların katılımcılığıyla olur. İlçemizin daha yaşanılabilir hale gelmesi için elimizdeki olanakları kaybetmemiz lazım. Yaşadığımız yeri sahiplenmeliyiz. Sarıyer’i yaşamak, Sarıyer’de yaşamak anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten vatandaşa imar barışı uyarıları; “Kesinlikle aracı kullanmayın ve belediyemizden teknik destek alın .” 

Yapı denetim belgesinin ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların belli bir bedel karşılığı ile kayıt altına alınmasına ilişkin olduğunu  da söyleyen Genç, ilçe içindeki yaşam alanlarının sorunlarının teker teker ekipler tarafından incelendiğini ve bu şekilde bilgilendirme yapılacağını belirtti.  

Yasanın altlığının  henüz tam olarak çıkmadığını belirten Şükrü Genç,  “İnsanlarda ikilem var. İnsanlar hakkını aramak için kararlılar. Biz de kendimize görev edindik ve bunu herkese anlatacağız. Kesinlikle aracı kullanmayın. Bizim teknik ekibimiz her soruyu cevaplayabilir. Şu anda vatandaşlarımız iyi düşünsün ve gelip bizden bilgi alsın. Konutunun durumunu bilmek için bile fayda sağlayabilir. İskan alamama gerekçesini bilmeyen insanlar var. En azından müracaat edilince bunlar öğrenilebilir” 

Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay da yapı kayıt belgesinin yıkım kararından, encümen kararından ve para cezasından kurtardığını ifade etti 

Toplantıya katılan ve  vatandaşlara teknik konularda bilgi veren Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay da , söz konusu kanunun nasıl çıktığını ve uygulamasının nasıl olacağını anlattı.  Atalay imar barışının büyük inşaat firmalarına mülkiyet vermek için yapılmış bir çözüm olduğunun altını çizdi ve  şu cümleleri kullandı : 

“Bu yasa sizin bodrum katlarınıza mülkiyet vermeyecek. Bir bağımsız bölümünüzü ikiye çıkarmayacak. Sizin için bu sadece para vermek. Esenyurt, Bağcılar, Güngören’de büyük firmaların yaptığı bölümleri ruhsata, bağımsız bölüme çevirme ve bunların üzerinden para kazanma. Böylece firmaları iflastan kurtulma şansları doğuyor.”

Yapı kayıt belgesinin yıkım kararından, encümen kararından ve para cezasından kurtardığını söyleyen Sevgi Atalay  konuşmasının son bölümünde ise “Yani iki komşu arasında sıkıntı çıkıyorsa yapı kayıt belgesi varsa işlem yapılamayacak. Yapı kayıt belgesinden, iskana dönme işi şu haliyle mümkün değil. Yeni bir düzenleme bekliyoruz. Olumlu bir düzenleme olursa iskana gidebilir” dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam