Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/MaltepeYde_15_Temmuz_anYsna_sYehitlerimizin_ve_gazilerimize_oYzel_bir_yemek_verildi_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
“Bizim başka gidecek yerimiz yok,olsa da vatanımızı terk etmektense ölmeyi tercih eder, gitmeyiz.” - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

“Bizim başka gidecek yerimiz yok,olsa da vatanımızı terk etmektense ölmeyi tercih eder, gitmeyiz.”

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2018, Cuma - 11:04   Okunma Sayısı: 84066
Maltepe’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerimiz için Kaymakamlık tarafından bir yemek organize edildi.

İSTANBUL-ÖZEL HABER-SİNAN ERDOĞDU

Maltepe’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerimiz için Kaymakamlık tarafından bir yemek organize edildi. Bizlerin de; basın mensupları olarak takip ettikleri ve Cevahir Hotel İstanbul Asia ‘da düzenlenen yemeğe Maltepe’deki şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. Yemekte, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, 23. Motorlu Piyade Tugay Komutan Albay Ahmet Yalçın İskender, CHP Belediye Meclis Üyesi Temel Tellioğlu, AK Parti Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Davut Yavuz, MHP Maltepe İlçe Başkanı Mesut Kamburoğlu, kurum amirleri ve muhtarlar da yer aldı.

Maltepe Kaymakamı Sn.Meftun Dallı kaymakamlıkla ilgili yayınladığımız çeşitli haberlerle ilişkin olarak da   TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerimize ve çok değerli çalışanlarımıza ve İmtiyaz Sahibimiz Ayşe Serpil Yıldız Hanımefendiye teşekkürlerini iletirken, her iki gazetemize de başarılarını dileklerini iletti.

Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, “Bizim başka gidecek yerimiz yok olsa da vatanımızı terk etmektense ölmeyi tercih eder gitmeyiz. Bundan sonra da benzer durumlar ortaya çıktığında inanıyorum ki bu millet aynı cesaret, aynı imanla buna karşı koyacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 15 Temmuz’u aynı tazelikte yaşamaya yaşatmaya devam edeceğiz, asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemeğin ardından bir konuşma yapan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı ise 15 Temmuz’da hain darbe girişimi ile ülkemizin karşı karşıya kaldığını belirtti.

Kaymakam Dallı konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“15 Temmuz’un ikinci yıl dönümü. İki yıl önce hain bir darbe girişimiyle ülkemiz karşı karşıya kalmıştı. İlçemizdeki şehit yakınları ve gazilerimizle bir araya geldik. Şu anda eş zamanlı olarak Türkiye’deki bütün ilçelerde gazilerimiz ve şehit yakınları aynı burada olduğu gibi bir aradalar. Bu da sembolik olarak son derece önemli ve değerlidir diye düşünüyor, geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

İki yıl önce ne olmuştu? İki yıl önce bildiğiniz gibi bir darbe girişimiyle uluslararası güçler ülkemizi bir kere daha boyun eğdirip, ülkemizin geleceğini bir kere daha karartmaya teşebbüs ettiler. Bunu da nasıl yaptılar? Yaklaşık 40 yıl boyunca ülkemizin içinde çeşitli kurumlarda yuvalandırıp besledikleri bir grubu o akşam öne sürerek yapmaya çalıştılar. Ancak unuttukları bir şey vardı. O da şuydu. Bu topraklar daima göğsünde kahramanlar beslemiştir. Ve bu kahramanlar, bu yiğitler ihtiyaç olduğu anda ortaya çıkmış ve bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin geleceğini ipotek altına alınmaktan kurtarmıştır. 15 Temmuzda da çıplak göğüsleriyle tanklara tüfeklere karşı çıkarak burada bir kere daha kahramanlıklarını göstermiştir. Minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Aynı şekilde bu ülke için canını veren ve canını ortaya koyan şehitlerimiz, gazilerimize de bir kere daha minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Bundan sonra da benzer durumlar ortaya çıktığında inanıyorum ki bu millet aynı cesaret, aynı imanla buna karşı koyacaktır.

Biz bunları unutmayalım, unutturmayalım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 15 Temmuz’u aynı tazelikte yaşamaya yaşatmaya devam edeceğiz, asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Böyle bir lüksümüz yok. Bildiğiniz gibi bizim bu topraklardan başka gidecek yerimiz yok. Suriye’den insanlar geliyor, Afganistan’dan, başka yerlerden geliyorlar. Son iki yüzyıldır Kafkaslar’dan, Balkanlar’dan her taraftan gelen insanlara bu vatan kucağını açtı, kabul etti. Onlara burada bir vatan sundu. Ancak bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Olsa da gitmeyi istemeyiz. Bizim karakterimizde yok, olmaz. Öyle bir durumla karşılaştığımızda yine aynı şekilde çarpışarak bu topraklarda ölürüz. Bir kez daha şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa ve sağlıklı ömür diliyorum”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz : “Bir düşünür şöyle ifade eder: Coğrafya kaderdir. Bizim coğrafyamızın da kendine özgü ait özellikleri vardır. Bu topraklarda bin yıldan beri medeniyetler kurulmuş, imparatorluklar kurulmuş, buradan çıkan imparatorluklar dünyaya adaleti dağıtmış, dünyaya merhameti dağıtmış, dünyada nerede zulüm varsa orada zulmü durdurmak adına mücadele etmenin hep onurunu yaşamıştır.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise yaptığı selamlama konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin nasıl ve ne şekilde yapıldığına dikkatleri çekti.

Boyraz konuşmasında ise şu ifadeleri kullanarak ;

“Anılmaya, tarihe iz düşen, tarihe not düşen kahraman gazilerimiz varken, şehitlerimizin yakınları varken, benim susmam gerekir diye düşünüyorum. İyi ki varsınız.   Burada terörle mücadele de şehit olan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucu şehit ve gazi olan hem yakınları hem gazilerimiz olarak bu ülkede, bu topraklarda, bu ortamlarda bir araya gelebiliyorsak bundan emin olun ki şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bir düşünür şöyle ifade eder: Coğrafya kaderdir. Bizim coğrafyamızın da kendine özgü ait özellikleri vardır. Bu topraklarda bin yıldan beri medeniyetler kurulmuş, imparatorluklar kurulmuş, buradan çıkan imparatorluklar dünyaya adaleti dağıtmış, dünyaya merhameti dağıtmış, dünyada nerede zulüm varsa orada zulmü durdurmak adına mücadele etmenin hep onurunu yaşamıştır. Bosna Hersek’in bir kentine gittiğimizde bir papaz efendi Fatih Sultan Mehmet Han’ın orayı fethettiğinde yayınladığı bir ahidnameyi bize getirdi. Ne diyordu bu ahidnamede; Burada herkes inanıcına göre yaşayacak kimsenin inancından dolayı aşağılanmayacak ve ibadethanelere de kimse müdahale etmeyecek. İşte o günden bu güne o papaz efendinin söylediği altı yüz yıla yakındır biz bu topraklarda Fatih Sultan Mehmet Han’ın ahidnamesiyle huzur içinde dinimizi, inancımızı yaşadık.

Değerlerimize ait ne varsa yaşadık. Biz böyle bir medeniyetin torunlarıyız. Böyle bir medeniyetin taşıyıcısıyız. Dolayısıyla da dünyaya yeniden bir adalet, yeniden bir merhamet ışığı yanacaksa bu topraklardan yanacak. İşte bunu bilenlerde bu topraklarda her zaman olduğu gibi 30, 40, 50, 100 yıl önce olduğu gibi bu topraklarda bu milletin aya kalkmasını engellemek adına kimi zaman PKK terör örgütü kimi zaman PYD kimi zaman FETÖ kimi zaman DAİŞ ; hiçbir zaman bitmeyen terör unsurlarıyla dışarda ki emperyal güçler ve içerideki iş birlikçileri bu toprakların insanlarına maalesef gün yüzü göstermemenin mücadelesini yaptılar.

Ama biz de biliyoruz ki vatan denildiği zaman, bayrak denildiği zaman, ezan denildiği zaman, bunu bir namus bilerek nasıl savunduğumuzu 15 Temmuz akşamı bu millet tanka tüfeğe doğru gövdesini siper ederken, ırmak olup nehir nehir çağlarken, tüm dünya şunu gördü ki bu millete asla diz çöktürülemez. Nereden gelirse gelsin. Hangi yöntemle gelirse gelsin, aziz milletimiz 15 Temmuzda ve ondan önce ki terörle mücadelerde, daha da geriye gidersek Çanakkale de Galiçya’da nasıl destanlar yazdıysa 15 Temmuz’da ve ondan sonra ki süreçte şunu biliyor. Neyle gelirseniz gelin, sen susacak ezanımız, ne inecek bayrağımız, ne diz çökecek milletimiz ne de verecek bir karış toprağımız yok diyor, bu duygularla şehitlerimiz saygıyla anıyor, gazilerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.




reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam