Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/20180718_153334.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Renklerle Yolculuk - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Renklerle Yolculuk

Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2018, Cumartesi - 10:29   Okunma Sayısı: 130616
Bir Uçan Kütüphane Sergisi

İSTANBUL-  BÜŞRA KARAOĞLU

Tophane-i Amire’nin yan sokağı… Koltukçular Çıkmazı… Goethe İnstitut’un hazırladığı ve Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen proje hemen bu çıkmaz sokaktaki binada sergileniyor.

 

Uçan kütüphane yaygın eğitim olanakları kısıtlı olan aile ve kendi yaşantılarında iç ve dış göç deneyimi geçirmiş çocuk ve gençler için atölye çalışmaları ile yaşam ve okuma becerilerini geliştirmeye yönelik yöntemlerin uygulandığı taşınabilir alternatif öğrenme alanıdır.

 

Çalışma kapsamında çocukların sokakta geçirecekleri vakti kaliteli zamana çevirmek, onlar için güvenilir ve kapsayıcı alanlar yaratmak, toplumsal barışa katkı sunmak ve sosyal içermeyi desteklemek üzere uygulama programları oluşturuldu.

 

Bu amaçla Uçan Kütüphane’nin İstanbul’daki ilk durağı olan Sultanbeyli ilçesinde Şubat-Ağustos 2017 tarihleri arasında ikinci durağı olan Avcılar’da ise Kasım 2017’den bugüne hayata geçirilmeye devam edilmektedir. 2017 yılından itibaren Uçan Kütüphane’den doğrudan ve dolaylı olarak 1.500’den fazla çocuk ve genç faydalandı.

 

Projede görev alan eğitmenlerin yanı sıra farklı disiplinlerden gelen (yaratıcı drama, görsel ve plastik sanatlar, müzik, ritim, dans vb) uzman eğitmenler sürece dahil edilerek 170 atölye düzenlendi. Bu atölyeler aracılığıyla çocuklar pek çok eser yarattı.

 

Renklere Yolculuk Sergisi, çocukların bu zengin yaratım sürecinin bir parçasını izleyiciyle buluşturuyor. Portre, resim ve fotoğraf atölyelerinden bir seçkinin yer aldığı bir sergi Uçan Kütüphane iklimini tüm boyutlarıyla yaşatmayı amaçlıyor. Sergide yer alan çalışmalar ağırlıkla 7-10 yaş aralığındaki çocuklar ve çocukların anneleriyle yapılan portre atölyesinin çıktılarından oluşmaktadır.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam