SON DAKİKA
reklam
reklam

Gençleri Bugünden Yarının Dünyasına Hazırlıyor

Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2018, Pazartesi - 15:52   Okunma Sayısı: 96725
Cambridge Assessment International Education, dünyada 10 binden fazla okul tarafından tercih edilen eğitim programlarıyla, yarının değişen dünyasına hazır gençlerin yetiştirilmesine yardımcı oluyor.

Dünyanın en saygın üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Cambridge Assessment International Education, okul, öğretmen ve öğrencileri odağa alan bir yaklaşımla geliştirip sunduğu uluslararası eğitim programlarıyla, okulların öğrencileri için sağladığı eğitimin tamamını geliştirmelerine yardımcı oluyor. Global bir yaklaşımla ve belirli bir kültüre indirgenmeden hazırlanan ders programları dünya çapında binlerce okul tarafından paylaşılan uluslararası bir standarda sahip.

 

Öğrenim değerlendirmesi uygulamalarıyla eğitim programlarının okul müfredatlarını bütün olarak ele aldığını ifade eden Cambridge Assessment Uluslararası Eğitim Programları Avrupa Bölge Müdürü Burcu Benderli “Eğitim programlarımız anadili İngilizce olmayan ancak İngilizce’nin akademik gelişimlerine yardımcı olacağı öğrenciler tarafından erişilebilir özellikte. Bu nedenle birçok okul, çift lisanlı eğitimin bir parçası olarak Cambridge International’ı kullanıyor. Cambridge International, öğrencilerin iş dünyasında ve üniversite hayatlarında esas olarak kullanılan dili kazanımlarına yardımcı oluyor ve onlara yüksek öğretimde, kariyerlerinde ve gelecekteki hayatlarında avantaj sağlıyor” diye açıklıyor.

Benderli okullara belirli müfredatlar dayatmadıklarına da dikkat çekiyor ve “Öğrencilerin motivasyon ihtiyacını karşılayacak ve öğrenme sevgisini güçlendirecek programlar oluşturması konusunda okullarımıza güveniyoruz ve bu nedenle kendilerine çok çeşitli dersler sunuyoruz. Derslerdeki bu çeşitlilik, öğrencilere dar veya geniş yelpazede bir program dayatmak yerine öğrencilerin kendi ilgi alanlarına ve güçlü yanlarına göre seçim yapmasına olanak sağlıyor. Öğrencilerimizin geliştirmelerini istediğimiz 3 önemli nokta var: Dersler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaları ve bu bilgiyi İngilizce olarak öğrenip analiz edebilmeleri; akademik konuların altında yatan konseptleri iyi anlamaları ve gelişmiş bir düşünme yeteneğine sahip olmaları” diyerek açıklamalarını sürdürüyor.

 

Bu 3 noktayı dikkate alarak geliştirdikleri müfredatlar sayesinde; öğrencileri problem çözme, eleştirel düşünme, iş birliği yapma ve argüman sunma konularında teşvik ettiklerini söyleyen Burcu Benderli sözlerini şöyle tamamlıyor: “Eğitim programımızın öğrencilerimize kazandırdığı bu yetenekler onların değişik öğrenim alanlarında verimli çalışmalarına yardımcı oluyor. Dünya çapında da tanınan bu yetkinlikler sayesinde daha fazla öğrenci yurtdışında okuma fırsatına sahip oluyor; rekabetçi ortamda kendilerini daha rahat bir şekilde öne çıkarabiliyor. Yani tüm bu yetkinliklerle daha donanımlı hale gelen öğrenciler daha bugünden yarının dünyasına hazır bir şekilde okullarından mezun oluyor ve kariyerlerine diğer öğrencilerden birkaç adim daha önde başlıyorlar.”

 

Cambridge Assessment International Education, tüm dünyada 160’dan fazla ülkedeki 10 binden fazla okula Cambridge IGCSEs (14-16 yaş grubu için dünyanın en popüler uluslararası programı) ve Cambridge International AS&A Levels gibi eğitim programlarını sunuyor. Cambridge Assessment’ın uluslararası eğitim programlarından Türkiye’de de 50’den fazla okul yararlanıyor.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam