Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/08/07/6.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Yargıda hedef 'adalete güvenin artırılması' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Yargıda hedef 'adalete güvenin artırılması'

Eklenme Tarihi: 7 Ağustos 2018, Salı - 11:43   Okunma Sayısı: 78847
Adalet Bakanlığı, 2019-2023 Stratejik Planını hazırlamaya başladı. Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması beklenen planın ana hedefi, "adalete güvenin artırılması" oldu.

ANKARA 

Adalet Bakanlığınca, 2019-2023 Stratejik Planı, "adalete güvenin artırılması" hedefiyle hazırlanmaya başlandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programında da yer alan Adalet Bakanlığı 2019-2023 Stratejik Planı için çalışmalara geçildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün talimatıyla Strateji Geliştirme Başkanlığı, 2019-2023 yıllarını kapsayan planın hazırlık sürecini başlattı.

Daha önceki dönemlerde stratejik planını, "Güven veren adalet sistemi" ile "Hak ve özgürlükleri koruyan, adil, güven veren, erişilebilir ve etkin bir adalet sistemi" üzerine kuran Bakanlık, önümüzdeki 5 yıllık dönemde "adalete güvenin artırılmasını" hedefledi.

Stratejik planın amaçları arasına adalete erişimin geliştirilmesi, etkinliğin sağlanması, makul sürede yargılama hakkının korunması gibi başlıklar da girdi.

Planda, vatandaşların işlerinin kolaylaştırılmasına yönelik de yargı süreçlerinin basitleştirilmesi, sadeleştirilmesi amacı da bulundu.

Bakanlık, ilerleyen günlerde kapsamını genişleteceği yeni stratejik planı kasım ayı sonunda açıklayacak, çalışmalarını bu plandaki hedeflere ulaşmak üzere gerçekleştirecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam