SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe’nin 18 Mahalle Muhtarı Belediye Başkanı Kılıç’la Biraraya Geldi

Eklenme Tarihi: 9 Ağustos 2018, Perşembe - 10:48   Okunma Sayısı: 262668
Maltepe’nin 18 Mahalle Muhtarı Belediye Başkanı Kılıç’la Biraraya Geldi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile ilçenin  18 mahalle muhtarı geçtiğimiz günlerde bir kahvaltıda araya geldiler. Buluşmada ; tüm mahallenin sorunları ve talepleri masaya yatırıldı. Muhtarlar belediyenin hizmetlerinden memnuniyetini dile getirirlerken,  belediye başkanı Kılıç ile yeni dönemde de yola devam etmek istediklerini belirttiler.

Mahallede çözüm bekleyen sorunlarını ve taleplerini sıralayan muhtarlar, belediye yönetimine de,  gerek kurulan diyaloglar, gerekse de; çözüm odaklı yaklaşım için de teşekkür etti. Muhtarların bütün  taleplerini teker teker dinleyen Ali Kılıç ve belediye yetkileri de;  notlarını alarak çözüm bulmak için gerekli değerlendirmeleri hemen yapacaklarını belirttiler.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Sizlerle sürekli bir araya gelerek, mahallelerimizin ve halkımızın sorunlarına ortak çözüm bulmak imkanımız oldu. Sizlerle bir aile gibi olduk. Bu bizim için büyük bir şans. Bu sayede çözüm konusunda işlerimiz daha da kolaylaştı.”

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Kılıç, dayatan değil danışan bir anlayışla hizmet ettiklerini vurgulayarak şu konuşmayı yaptı; “4.5 yıl önce göreve geldiğimiz gün, bu kenti birlikte yönetmeye söz verdim. Sizlerle sürekli bir araya gelerek, mahallelerimizin ve halkımızın sorunlarına ortak çözüm bulmak imkanımız oldu. Sizlerle bir aile gibi olduk. Bu bizim için büyük bir şans. Bu sayede çözüm konusunda işlerimiz daha da kolaylaştı. Ben sosyal demokrat bir anlayışın temsilcisi olarak bu görevimi sürdürüyorum. Her zaman birlikte yönetmeyi, ortak akılla, ortak kararlara imza atmayı tercih ettim”

Muhtarlardan belediyeye teşekkür

Mahalle muhtarları ise   belediyenin  muhtarlara kurduğu İşbirliği, birlikte yönetme anlayışın ve  kurulan diyaloglardan dolayı memnuniyetini dile getirirken ,  belediyenin düzenlediği tekne turları, inanç turları, Engelsiz Yaz Kampı, Çanakkale ve Anıtkabir gezileri gibi her mahalleden insanın sosyal hayatına katkı sunan etkinlikler için de teşekkürlerini ilettiler. Muhtarlar yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde  Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın çalışmalarından memnun olduklarını söylerlerken , “Yerel seçimler yaklaşıyor. Bizler sizinle çalışmaktan mutluyuz. Yeniden seçilip başkanlığa devam etmenizi istiyoruz” diyerek, secim öncesinde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a destek mesajı verdiler.

7 mahallenin muhtarı  gazetemize özel konuştu

Söz konusu toplantının ardından Altayçeşme,Altıntepe Başıbüyük,Esenkent, Feyzullah, Yalı ve Zümrütevler mahalle muhtarları Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la yaptıkları görüşmeyi gazetemize özel olarak değerlendirdi.

Arzu Toker (Altayçeşme Mahallesi Muhtarı): Belediye Başkanımız  Ali Kılıç ve belediye personeli her dönem bizlerle ilgilenir; mahallemizin sorunlarına çözüm ararlar. Bu son toplantıda da öyle oldu. Yaz sıcaklarıyla birlikte gelen  sivrisinek sorununu toplantıda Ali Kılıç başkanımıza ve ekibine ilettik. Bunun yanında bir sokaktaki yol problemi de; ilçe belediyesinin sorumluluk alanına girdiği için iletildi. İşin doğrusu; Belediye Başkanımız  Ali Kılıç ve ekibi mahallerimize sahip çıkıyor. Eğer yerel seçimlerde yeniden aday gösterilip, seçilirse bu çizgilerini de koruyacaklarını düşünüyoruz.

Turgut Pala (Altıntepe Mahallesi Muhtarı): Altıntepe’mizin çok sevgili muhtarı Dilaver Doğan ağabeyi kaybettikten sonra iş başına geçtik ve bir yılı yaklaşan muhtarlığımız zamanında Altıntepe’nin sorunlarını çözmeye gayret ettik. Gerek muhtar azası olduğumuz dönemde; gerekse de Altıntepe mahalle muhtarı olduğum dönemde Maltepe Belediye Başkanımız  Ali Kılıç; diğer mahallelerde olduğu gibi  mahallelerimizin sorunlarını çözmekte ısrarcı bir tutum sergiliyor. Bu toplantıda daha çok ilçe belediyesinin sorumluluk alanına giren konuları başkanımızla paylaştık. Bununla birlikte güvenlik meselesinin çözülmesi için belediye nezdinde de; gayretlerimiz devam ediyor. Yazın artan hırsızlık olayları mahallemizde büyük problem. Güvenlik güçlerimize, kaymakamımıza ve belediye başkanımıza bu sorunu ilettik.

Ayhan Karpuz (Başıbüyük Mahallesi Muhtarı): Maltepe Belediye Başkanımız  Ali Kılıç ve Maltepe  Belediyesine bugüne kadar verdiği hizmetlerden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizin çok önemli bir sorunu olan imar planlarımızın çözümünde Ali Kılıç beyin çok katkılarını gördük. Bir çok sorumuzu çözdüysek de; bugün mahallemizde en önemli sorun,  hafriyat kamyonlarının vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eder boyuta gelmesi. Bu problemi Belediye Başkanımız  Ali Kılıç’a bir kere daha toplantıda ilettim.  Başıbüyük Mahallesi Muhtarı olarak elimizden  geleni yapıyoruz; maazallah bir can kaybı yaşanırsa diye çok korkuyoruz. Sizlere ve gazetenize de;bu konudaki duyarlığınızdan ötürü teşekkür ediyoruz.

Sultan Şahin ( Esenkent Mahallesi Muhtarı): Maltepe Belediyesi ile bugüne değin iyi bir diyalog kurduk ve pek çok sorunun çözümünde katkı sağlıyorlar. Ancak; Ali Kılıç başkanımız için ayrı birer parantez açmak isterim. Kendisi göreve geldikten sonra, belediyemiz sorunların çözümünde daha hızlı ve daha pratik olmaya başladı. Belediye Başkanımız  Ali Kılıç’a son toplantıda da mahallemizin sorunlarını anlattık. İki büyük problem ön plana çıkıyor. Birincisi;  E5 yolunda olan mahallemizin trafik problemi daha da artı.  Eskiden; bu cevrede  bir tek AVM olarak Maltepe Park’mız vardı. Bir de Piazza AVM  ve yakınlarda Anatoliium AVM eklenince trafik yoğun saatlerde daha da çoğaldı. Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanlığıyla  da  görüşmemiz oldu. Ali Kılıç başkanımıza da konuya ilgili mahallelerimizin sorunlarını ilettik. İkincisi; uyuşturucu kullanımı ilimizde de; ilçemizde de mahallemizde de; arttı. Bu soruna dikkat çekmek için başlattığımız kampanya çok ses getirdi. Maltepe Belediyesi de uyuşturucu  ve sentetik madde kullanımın önüne geçmek için caba sergiliyor. Nesilleri kaybetmek istemiyoruz. O yüzden diyoruz ki; “Uyuşturucuya Hayır. Yaşama Evet ! “

Mehmet Büyükyılmaz (Feyzullah Mahallesi Muhtarı): Maltepe Belediye Başkanımız  Ali Kılıç göreve başladıktan sonra belediyeyle muhtarlığımız arasındaki ilişki daha olumlu bir yapıya dönmüş durumda. Belediye Başkanımız  Ali Kılıç ve belediye personeline cabalarından ötürü teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Mahallemizde son dönemde inşaat çalışmalarının artması ve oluşturduğu trafik mahalle sakinlerimizce şikâyet  edilmekte. Bu konuda denetimlerin artacağı bizzat Ali Kılıç tarafından iletildi. Yine yaz sıcaklarından dolayı artan sivri sinekler muhtarlığımıza  gelen bir başka şikayet  konusu. İlaçlama konusunda Büyükşehir’in de sorumluk sahibi olduğunu başkanımızdan öğrendik. Ali Kılıç; bu konuda da gereğinin yapılacağını söyledi.  Toplantı harici; belediyemizle irtibatımız sürüyor. Bununla birlikte Belediye Başkanımız  Ali Kılıç’tan muhtarlar olarak çok memnun olduğumuzu ifade etmek isteriz. Umarız yerel seçimlerde yeniden aday gösterilir ve bizlerde mahallerimizde yeniden seçildiğimizde kendisiyle bir dönem daha çalışma imkanı buluruz.

Ali Bayraklı (Yalı Mahallesi Muhtarı): Yaklaşık 25 senedir Yalı Mahallesini muhtar olarak idare ederken ; Maltepe’mizde de bir çok belediye başkanımızla çalışma imkânı buldum. Bahtiyar Uyanık, Fikri Köse, Mustafa Zengin ve son olarak Ali Kılıç . Hepsiyle de güzel diyaloglarımız, acı-tatlı hatıralarımız oldu. Ancak; hiç şüphe yok ki, Ali Kılıç mahalle muhtarlarıyla en çok diyalog kuran belediye başkanı olarak  akılarımızda ayrı  bir  yer edinecek.  Mahallemizin iki önemli problemi mevcut. Birincisini sizler zaten haberleştirdiğiniz için  özel olarak teşekkürlerimi iletiyorum. Beşceşmeler alt geçidi her yağmur yağdığında su basan bir yer. Bu konuyla ilgili ve yetkili  kimselerle yaptığımız konuşmada yağmursuyu pompalayan yeni bir bölümün yapımı gerekliği karşımıza çıkıyor. Bu nedenle son toplantıda sorunun çözüme kavuşması için  Belediye Başkanımız  Ali Kılıç’tan desteklerini talep ettik ve Ali Kılıç’da destek sözünü iletti. Diğer bir sorun da yaz aylarında bildiğiniz üzere Beşceşmeler kalabalık ve yoğun durumda olması ve haliyle de; gürültü kirliği yaşanıyor olması. Bu sorunun da çözüme kavuşması için Belediye Başkanımıza ve yetkilere taleplerimizi ilettik.

Serkan Aslan (Zümrütevler Mahallesi Muhtarı):  Ali Kılıç başkanımızla aynı sene göreve geldik. 4.5 senelik süre zarfında Maltepe’nin en büyük mahallesi olan Zümrütevler’in tüm sorunlarını çözmeye çalıştık. Tüm mahallemize  şahsıma oy versin, veya vermesin eşit mesafede hizmet götürmeye çalıştık. Allah’a şükürler olsun ki; güzel bir noktaya da taşıdığımıza inanıyorum. Ali Kılıç başkanımızda tüm Maltepe’ye 4.5 senelik süre zarfında hizmet götürdü. O da;herkese   eşit mesafede hizmet götürmeye çalıştı. Çok büyük hizmetleri oldu.  Bir beş sene daha Zümrütevler’e hizmet için talibim.  Ali Kılıç başkanımız da ; bir beş sene boyunca daha Maltepe’ye hizmet için talip.  İnşallah ikimizde seçiliriz.  Mahallemizde inşaatlardan kaynaklı trafiğin yoğun olduğunu ve bu konuda muhtarlığımıza yoğun bir şikayet geldiğini  belirtmek isterim. Bu konudaki şikayetleri Ali Kılıç başkanımıza ilettik. Yine; mahallemizdeki şikayet ve beklentileri de Ali Kılıç başkanımızla paylaştık. Çok verimli bir toplantı oldu. Ali Kılıç başkanımıza başarı dileklerimizi gönderiyoruz.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam