SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Uzunkaya: İşsizlikle mücadelede zerre kadar endişe olmasın

Eklenme Tarihi: 17 Ağustos 2018, Cuma - 11:52   Okunma Sayısı: 75063
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Uzunkaya, "İstihdamı arttırmak ve işsizlikle mücadelede zerre kadar endişe olmasın hep birlikte milletçe başaracağız." dedi.

ADANA

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işsizliğin dünyanın her tarafında tüm ülkeler için bir mesele durumunda bulunduğunu, Türkiye'nin iş gücü piyasası açısından önemli konularından birinin de işverenlerin aradığı nitelikte elemanı bulamayışı olduğunu söyledi. 

İŞKUR olarak geçen yıl 1 milyon 57 bin 249 istihdam gerçekleştirdiklerini ifade eden Uzunkaya, bu yıl ise 1 milyon 250 bin rakamına ulaşmayı hedeflediklerini hatırlattı.

Ülke ve millet adına üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Uzunkaya, "Döviz kurlarındaki artışla ilgili de devletin tüm kurumları el birliğiyle bunun üstesinden gelecek. İstihdam ve işsizlikle mücadele noktasında da herkes üzerine düşeni yapmayı sürdürecek. İstihdamı artırmak ve işsizlikle mücadelede zerre kadar endişe olmasın hep birlikte milletçe başaracağız." diye konuştu.

Uzunkaya, dolardaki hareketliliğe değinerek şöyle devam etti:

"Dolardaki son dönemde yapılanlar ancak ve ancak ruhunu bir dolara yabancı güçlere satanlar için anlam ifade eder. Zaten onlar da Türkiye'yi terk ettiklerinden dolayı bu ülkenin insanını bu tür ekonomi dışı, ahlak dışı, gerçek, reel piyasa dışı hareketlerle hedefinden alıkoymak mümkün değildir. İstihdamımız artıyor, işsizlik oranlarımız düşüyor ve Türkiye'de işverenlerimiz bütün bu zorlukların üstesinden gelmek için hummalı bir şekilde gayret ve çabalarını sürdürüyor."

"İstihdam teşvikleri geniş yelpazede yer alıyor"

Uzunkaya, iş gücü piyasasının taleplerini karşılama anlamında, istihdam teşviklerinin gençler, kadınlar, engelliler gibi oldukça geniş yelpazede yer aldığını anlattı.

İŞKUR'un Türkiye iş gücü piyasası ve işverenler açısından öneminin buradan kaynaklandığını belirten Uzunkaya, "Bizim bu programlarımıza katılanların istihdamda olma ve kalma süreçleri artık yüzde 80'lerin üzerine çıkmıştır. Bu da eğitimlerimizin, nitelikli eleman ihtiyacının piyasanın ne denli etkili şekilde karşıladığımızın da en somut ifadesi olarak karşımıza çıkmaktadır." vurgusu yaptı.

Uzunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük eylem planındaki her bir bakanlığın projeleriyle işsizlikle mücadele, istihdamı artırma, ekonominin büyümesi noktasında hedeflere varmak için çok ciddi çalışma ve programları hayata geçireceğini kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam