Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/08/28/1535455680_218644_estam_al_copy.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
-Yaşlı ve engellilere golf araçlarıyla hizmet - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

-Yaşlı ve engellilere golf araçlarıyla hizmet

Eklenme Tarihi: 28 Ağustos 2018, Salı - 17:38   Okunma Sayısı: 76284
-Eyüpsultan'da ESTAM kapsamında özel hizmet

ESTAM Projesi kapsamında Eyüpsultan'da engelli, yaşlı ve hastalara yönelik 'Mini golf araçlarıyla taşıma' hizmeti büyük ilgi görüyor.

 

Eyüpsultan Belediyesinin başlattığı Eyüpsultan Tarihi Merkez Alan Yönetimi (ESTAM) projesi kapsamında; yaşlılar, yürüyemeyecek durumda olanlar ve engelliler mini golf araçları sayesinde meydan ve camiye artık zorluk çekmeden ulaşabililiyorlar. Tarihi alan içerisindeki çeşitli bölgelerden Eyüp Sultan Camisine ve mezarlık bölgesine sürekli ringler yapılıyor. Eyüpsultan'ı ziyarete gelen vatandaşlar, mini golf araçlarıyla yorulmadan geziyor.

 

Yürümekte zorlanan yaşlı ve engelliler için gerçekleştirilen bu hizmet dünyanın dört bir tarafından Eyüp Sultan Hazretleri'ni ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor.

 

ESTAM Alan Destek Ekibi de, Ramazan ve Kurban Bayramı boyunca 7 personel ve 3 taşıma aracıyla hizmet verdi. Ulaşım hizmeti için bir araç teleferik bölgesinde, bir araç Kalenderhane bölgesinde, bir araç ise piyerlotiye çıkan mezarlık yolu üzerinde ziyarete gelen vatandaşları, yakınlarını ziyaret etmek için kabirlere taşıdı.

 

Arefe günü başlayan hizmet bayramın diğer günleri de devam etti.

 

Hizmete alınan araçlar ve ESTAM ile ilgili yapılan diğer çalışmalarla ilgili olarak, “Alan özel bir alan haline geliyor. İlk etapta buraya gelen yaşlı, engelli, yürüme zorluğu çeken insanlara yönelik tur hizmeti başlattık” diyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, şu bilgileri paylaştı:

 

“Bununla ilgili 5 adet elektrikli mini golf aracı satın aldık. 2 adet 8 kişilik araç, 1 adet arkasında tekerlekli sandalye taşıyabilen 4 kişilik araç, 1 adet malzeme nakliye aracı, 1 adet cenaze aracımız var. Erişim zorluğu çeken vatandaşlar, Caferpaşa Medresesi'nin yanında oluşturduğumuz Alan Destek Noktası'na başvurarak, oluşturulacak gruplarla rehberler eşliğinde turlara başlayabilirler”

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam