SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul Süper Amatör Ligi’nde 2018-2019 Sezonunun Kuraları Çekildi

Eklenme Tarihi: 30 Ağustos 2018, Perşembe - 11:32   Okunma Sayısı: 256420
İstanbul Süper Amatör Ligi’nde 2018-2019 Sezonunun Kuraları Çekildi

2018-2019 Futbol sezonu İstanbul Süper Amatör Lig kura çekimi geçtiğimiz günlerde İstinye Orhan Saka Amatörler Evi'nde kulüp yöneticileri ve teknik adamların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

8-9 Eylül tarihlerinde gruplarda oynanacak olan ilk maçlarla resmen başlayacak olan İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 8 grupta 94 takım mücadele edecek 6 grup 12 takımdan oluşurken, 2 grupta ise 11 takım yer alacak.

Grup maçları sonunda sezonu ilk iki sırada bitiren takımlar Bölgesel Amatör Lig için klasman grubunda oynamaya hak kazanırken son 3 sırada yer alan takımlar ise 1. Amatör Lige gerileyecekler.

Gruplarla birlikte değerli meslektaşımız Sn. Hakan Ertürk ve Amatörün Dünyası ekibiyle ortaklaşa hazırladığımız analizleri de paylaşacağız. Zira bu kulüplerin bir bölümünü yakinen takip ettiğimiz gibi sizlerle bu takımların çalışmalarını da paylaşıyoruz. Sn. Hakan Ertürk ve Amatörün Dünyası ekibine çok teşekkür ederken, değerli basın meslektaşlarımıza da yeni sezonda başarılar dileriz.

İstanbul Süper Amatör Ligi’nde 2018-2019 Sezonunun Grupları ve Analizleri

1.GRUP

1-B.Çekmece Bld.

2- Tunaspor

3- Maltepe Yıldız

4- Çakmakspor

5- Çekmeköy Bld. Alemdağ

6- Çeliktepe

7- Ortaköy

8- Bulvar

9- Ayazağa

10- Ataşehir Çamoluk

11- Beylikdüzüspor

12- Paşabahçe

1.Grup Analizi : Bu grup köklü takımların adeta bir karması olmuş, ki en gençleri on yıla yaklaşan mazisiyle şampiyonluğa yükselme haberini yaptığımız Maltepe Yıldızspor. Maltepe Yıldızspor da gecen sezon 1.Amatör Ligi 18. Grupta 31 puan toplayarak sezonu şampiyon tamamladı ve İstanbul Süper Amatör Ligine yükselme başarısı gösterdi.

Bu grupta tam 3 tane Bölgesel Amatör Lig’den takımımızın olması da dikkat çeken bir başka durum. Bunlardan Kartal Bulvar ve İstanbul Beylikdüzü başarılı bir sezon geçirmesine rağmen maalesef statüye takılarak düşen takımlar. Ayrıca geçtiğimiz sezon İstanbul Süper Amatör Ligde mücadele eden ve gruplarından şampiyonluk yaşayarak veya ikinci sırada yer alarak klasman grubuna yükselme başarısı gösteren Ataşehir Çamoluk, Büyükçekmece Belediyespor, Tunaspor ve Ortaköy'de bu grupta yer alıyor.

Çeliktepespor'da klasman ruhu mücadelesini son anda kaçıran takımlardan, Paşabahçe ve Ayazağaspor ise sezona büyük umutlarla başlamalarına rağmen geçen sezonu orta sıralarda yer alarak sezon sonunu gören takımlar arasında yer alıyorlar. Bu sezon Süper Amatör Ligde mücadele edecek takımlar arasınsa yer alan Çakmakspor ise mücadele ettiği 15. Grupta sezonu 2. sırada tamamlayarak yükselme maçı oynama hakkı kazandı ve daha sonra Yamanspor maçını 1-0 kazanarak İstanbul Süper Amatör liginde oynamaya hak kazanan takımlardan birisi oldu.

2.GRUP

1- Gümüşsuyu

2- Araphan

3- Muratbey

4- Batı Trakya

5- B.Yeniçarşı

6- Siirt Yavuzselim

7- Altıntepsi

8- Dikilitaş

9- Kestanelik

10- Yenibosna

11- Yahya Kemal

12- Nişantaşı

2.Grup Analizi : Bu grup da Avrupa Yakasının iki ve üçüncü bölge ilçelerinin karması durumda. Ancak geçen sezona kıyasla tam bir Süper Amatör Ligi grubu olmuş. Bir önceki sezondan sadece Araphan ve Altıntepsi aynı gruptan geliyorlar. Siirt Yavuz Selim, Yahya Kemal ve Araphan klasman grubuna yükselme başarısı gösterdiler.

Bunun dışında Gümüşsuyu ve Batı Trakya gruplarında şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükselme başarısı gösterdi. Muratbey ise ligi 2. sırada tamamlarken, İzzettinspor karşısında 5-0 kazandığı yükselme maçı sonunda SAL’da yer almaya hak kazandı.

3.GRUP

1- Sütlüce

2- Mahmutbey

3- Gazi Mahallesi

4- Üsküdar Anadolu

5- Kuştepe

6- Kağıthane

7- Rami

8- İst. Sahil

9- Pazariçi Köprülü

10- İst. Güngören

11- Sultanbeyli Uzundere(Siirt Gücü)

12- Yeniköy

3.Grup Analizi : Anadolu ve Avrupa Yakasının ilçelerinin bir arada bulundukları bu grup için ikinci grup gibi, sürpriz sonuçlu maçlarla karşı karşıya kalabileceğimizi belirtmek isterim. Bu takımlardan 8 tanesi geçtiğimiz sezon da Süper Amatör Ligde yer almışlardı, diğer geri kalan 4 takım ise 1. Amatör Ligden yükselerek gelen takımlar.

Bu grupta geçtiğimiz sezondan klasman grubuna yükselen tek takım Kağıthanespor, Kuştepe ve Gazi Mahallesi ise son maçlarda klasman grubuna yükselme şanslarını kaybettiler. İstanbul Güngören, Rami, Sultanbeyli Uzundere, Mahmutbey ve Pazariçi Köprülü ligi orta sıralarda tamamlayarak bu sezonda da SAL’de oynama hakkı elde ettiler. Sultanbeyli Uzundere yeni sezon öncesinde isim hakkını Siirt Gücü'ne devir etti. Maçlarını Küçükçekmece'de oynayacaklar . Şu an Bolu'da kampta olan takım yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Aynı şekilde Kağıthanespor'da Afyon'da kamp çalışmalarını devam ettiriyor. 1. Amatör Ligde gruplarında şampiyon olarak gelen iki takım olan Sütlüce ve İstanbul Sahilspor SAL’e direk katılma hakkı kazanırken, Play Off maçları sonunda Yeniköy - İstanbul Ünyespor'u 1-0, Üsküdar Anadolu ise İkitelli Spor'u 2-0 yenerek SAL’ e yükselme başarısı gösterdiler.

4.GRUP

1- Hasköy

2- Beykoz 1908

3- K.Çekmece İ.Y.

4- Kaynarca

5- Feriköy

6- Cevizli Anadolu

7- İstanbul Bafra

8- İstanbul Bulancak

9- Sultanbeylispor

10- Bağlarbaşı

11- Irmak

12- Atlasspor

4.Grup Analizi: Anadolu Yakası takımlarının çoğunlukta olduğu bu guruptaki takımların çoğu Süper Amatör Ligde yer alan ekipler. Sadece BAL’den gelen bir ve 1.Amatör’den gelen bir takım mevcut. Bu gruptaki ekipler birbirleriyle sıkı biçimde yarışacağı benziyor.

  1. Grupta Bölgesel Amatör Lig 10.Grubu 9, sırada tamamlamasına rağmen statü gereği düşen Feriköy, ile geçtiğimiz sezon Süper Amatörde yer alan Hasköy, Beykoz 1908, K.Çekmece İ.Y., Kaynarca, Cevizli Anadolu, İstanbul Bafra, Sultanbeylispor, Bağlarbaşı, Irmak, Atlasspor ve 1. Amatör Lig’den yükselen İstanbul Bulancakspor yer alıyor. İstanbul Bafraspor klasman grubunda mücadele etti ve bu sezonda hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirledi

5.GRUP

1- Davutpaşa

2- Kazım Karabekir

3- Reşitpaşa

4- Merkezefendi

5- Avcılar Bld.

6- Albayrak

7- Başakşehir

8- Soğuksu

9- Levent

10- İFA

11- Dolayoba

12- Arnavutköy Bld.

5.Grup Analizi: Avrupa Yakası takımlarının ağırlıkta olduğu bu grupta, 1. Amatör Ligde 10. Grup Şampiyonu olan Reşitpaşa hariç bütün takımlar zaten Süper Amatörde ve çoğu uzun süredir yer alan kulüpler.

12 takımın şampiyonluk için mücadele edeceği 5. Grupta geçtiğimiz sezon aynı grupta yer alan takımlar var. Geçtiğimiz sezon 1. Grupta mücadele eden Levent, Albayrak, Davutpaşa ve Başakşehir bu sezonda aynı grupta yarışacaklar. Geçtiğimiz sezon 3. Grupta yer alan Soğuksu, Arnavutköy Belediye ve Dolayoba'da bu sezon aynı grupta tekrar karşı karşıya gelecekler. Bunların dışında 9. Grup şampiyonu İFA, Ümraniye temsilcisi Karabekir, Merkezefendi, Avcılar Belediye ve Reşitpaşa bu grupta şampiyonluk yarışı içinde olacaklar.

6.GRUP

1- Barbaros

2- Kartalgücü

3- Şirintepe

4- Okspor

5- İstanbul Kayaşehir

6- Denizköşkler

7- Çantaköy

8- İstanbul Sinop

9- Küçükköy

10- Mecidiyeköy

11- Yıldırımbosna

12- İstanbul Mesudiye

 

6.Grup Analizi: Bu grubun dikkatleri çeken özelliği şu ki; 1. Amatör Ligde yer alanlarla Süper Amatörde geçen sezon yer alanlar aynı gruba toplanmış. Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Ligde daha çok orta sıralarda yer alan takımların çoğunlukta olduğu grupta, 1. Amatör Ligde şampiyon olarak gelen 5 takım da yer alıyor.

İstanbul Süper Amatör Lig 6. Grupta İstanbul Mesudiyespor geçtiğimiz sezonda klasman grubunda oynama başarısı gösteren tek takım. Diğer SAL takımları ise son maça kadar lige tutunma mücadelesi verdiler. 1. Amatör Ligden gelen takımlar ise takımlarının iskeletlerini bozmadan takviyeler yaparak güçlendiler.

Bu takımlar arasında Sinop’umuzu İstanbul’da başarıyla temsil eden İstanbul Sinop’da yer alıyor. Bu grupta her takımın her sonucu alabileceği gibi, sürprizlerle de sık sık karşılaşabiliriz.

 

7.GRUP

1- Türk Telekom

2- Kavacık

3- S.Alibey

4- Bakırköy

5- Dudullu

6- 1453 Fatih

7- Hamidiye

8- Kurtköy

9- Şafak

10- Piyalepaşa

11- Kartaltepe

7.Grup Analizi: 11 takımlı iki gruptan olan ve İstanbul’un her iki yakasından da temsilcilerin olduğu 7.Grup güç dengelerinin birbirine en yakın olduğu gruplardan bir başkası. Geçtiğimiz sezonda SAL’de mücadele eden takımlarla, 1. Amatör Ligde başarılı olarak, Süper Amatör Lige yükselen takımların aralarından güç dengeleri birbirlerine çok yakın.

Bu grupta geçen sezon sadece Kavacıkspor 5. Grupta 2. sırada yer alarak klasman grubunda mücadele etmişti. 1. Amatör Ligden yükselme başarısı gösteren takımlar arasında kısa bir tarihe sahip olmasına rağmen önemli başarılara imza atan Hamidiyespor bu sezonda da tarihinde ilk defa yükselme başarısı gösterdiği SAL’de bu grupta sürpriz yaratacak potansiyele sahip. Yine, Türk Telekom da önemli bir teknik adamla anlaşarak Halil Aktaş'ı takımın başına getirdi. Tecrübesi ile genç oyunculardan kurulu takımı Halil hoca önemli bir yere taşıyabileceği gibi sahada çok şey katmasını bekliyoruz.

 

8.GRUP

1- İstanbul Ağrı

2- Sekbanlar

3- Kanarya

4- Çamlıca

5- Tuzla Şifa

6- Yıldıztabya

7- Kadırga

8- Kocasinan

9- İstinye

10- Çıksalın

11- Osmaniye İstiklal

8.Grup Analizi: 7.Grup gibi 11 takımlı olan SAL 8.Grupta Bölgesel Amatör Ligden İstanbul kontenjanına takılarak ligden düşen Çıksalınspor hariç çoğu takım da Süper ve 1.Amatör Liglerinde oynadılar.

Çıksalın hariç Sekbanlar da sezon içinde klasman grubuna kalarak gösterdiği başarıyı grup maçlarına taşıyamayınca onlar da Süper Amatör Lige devam eden takımlar arasında yer aldı. Kocasinan, Yıldıztabya, Osmaniye İstiklal ve Kadırgaspor gruplarında orta sıralarda yer alarak çok fazla stres yaşamadılar.

Kanarya ise düşme potasında son haftaya kadar soğuk terler döktü. Bu sezon 1. Amatör Ligden yükselmeyi başaran Tuzla Şifa, İstanbul Ağrı, İstinye ve Çamlıcaspor grubu bir hayli hayli zorlayacak takımları oluşturuyorlar.

SİNAN ERDOĞDU

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam