SON DAKİKA
reklam
reklam

Beşiktaş Avrupa Ligi'ne veda etti

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2015, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 101786

LİZBON

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki son maçında Portekiz ekibi Sporting Lizbon'a deplasmanda 3-1 yenilen Beşiktaş, 9 puanla grup üçüncüsü olarak organizasyondan elendi.

Son hafta maçları öncesi 9 puanla grup lideri olan Beşiktaş, Dinamo Moskova'nın deplasmanda Skenderbeu'i 3-0 yenmesi ve kendisinin de Sporting Lizbon'a 3-1 mağlup olmasının ardından 3. sıraya geriledi ve bir üst tura çıkma fırsatını kullanamadı.

Rakibiyle berabere kalması halinde dahi adını son 32 takım arasına yazdıracak olan siyah-beyazlılar, 1-0 öne geçtiği müsabakada, 11 dakika içinde kalesinde 3 gol birden görerek hayal kırıklığı yarattı.

Sporting Lizbon, ikinci yarıya Montero'nun yerine Martins'i oyuna alıp, forvetinde değişiklik yaparak başladı. İlk yarıya nazaran ikinci 45 dakikada her iki takımda karşılıklı ataklarla, hızlı bir başlangıç yaptı. Maçın 58. dakikasında Sporting Lizbon yarı sahasının ortalarında İsmail'in kaptığı topla sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında, Quaresma'nın pası sonrası Gomez meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Beşiktaş'ın skor üstünlüğüyle rahatladığı dakikalarda, kaleci Tolga Zengin'in çıkmakta tereddüt ederek yaptığı hatayı iyi değerlendiren Slimani, 67. dakikada topu ağlara gönderdi. Beraberlik golünden sonra canlanan ve ataklarını sıklaştıran Portekiz takımı, 72. dakikada bu kez Ruiz'in golüyle 2-1 öne geçti. Beşiktaş'ın oyundan düştüğü anları iyi değerlendiren Sporting Lizbon'da Teofilo, 78. dakikada topu ağlara göndererek skoru 3-1'e taşıdı. Karşılaşma bu skorla sona erdi.

"Hayal kırıklığı yaşadık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşma sonrasında basın yaptığı açıklamasında, karşılaşmadan hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Oynadığımız maçlarda gruptan çıkmayı hak etmiştik. İlk golü yiyinceye kadar iyiydik. Ama maalesef 10 dakika içinde 3 gol yedik. Kalite, beceri ve oyun olarak hem biz iyiydik hem de Sporting Lizbon da iyiydi. Üzgünüz. Bütün oyuncular elinden geleni yaptı. İlk golü yedikten sonra moral ve fizik olarak düşme oldu. İyi olmak yetmiyor. Bu maçın kaybedilmesiyle tüm emeklerimize yazık oldu. Sözün bittiği yerdeyiz, artık lige döneceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Zor bir galibiyet oldu"

Sporting Lizbon'un teknik direktörü Jorge Jesus'da, zor bir galibiyet olduğunu belirterek, "Böyle de olacağını biliyorduk. Beşiktaş çok teknik, kaliteli, bireysel yeteneği çok iyi olan futbolculara sahip. Bize çok sorun yarattılar. Ama kazanacağımıza sonuna kadar inandık" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam