SON DAKİKA
reklam
reklam

Kaza Geçiren Prof.Dr Sami Şekeroğlu’nun Durumu İyiye Gidiyor

Eklenme Tarihi: 5 Eylül 2018, Çarşamba - 10:43   Okunma Sayısı: 171845
Sinemamızın duayen isimlerinden, Türk Film Arşivi’ni kurarak yerli yapım sinema filmlerimizin negatiflerini geleceğe taşıyan Prof.Dr Sami Şekeroğlu, 20 Ağustos Pazartesi günü düşüp kalça kemiğini kırdı.

22 Ağustos Çarşamba günü ameliyat edilerek bacağına 36 cm platin yerleştirilen Sami Şekeroğlu, 25 Ağustos Cumartesi günü yoğun bakımdan çıktı. Pazartesi gününden itibaren normal hayatını sürdürür duruma gelen ve Acıbadem Maslak Hastanesi’nde tedavisi sürmekte olan duayen isme yapılan ziyaretlerin kısa olmasına  büyük özen gösteriliyor.

Prof. Dr Sami Şekeroğlu’na  gazetemiz olarak acil şifalar diliyoruz.

Prof. Dr Sami Şekeroğlu Hakkında

1937, Elazığ doğumlu olan Prof.Dr Şekeroğlu  İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nü bitirdi. 1962'de Türkiye'nin ilk sinema-kültür kuruluşu olan "Kulüp Sinema 7"yi kurdu. 1967'de Kulüp Sinema 7 adını "Türk Film Arşivi" olarak değiştirdi. 1969'da kurucusu olduğu "Türk Film Arşivi"ni tüm mal varlığıyla karşılıksız olarak Akademiye devrederek "Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Film Arşivi"nin de kurucusu oldu. 1967'de Uluslararası Film Arşivleri Federasyonu (FIAF)'na üye olan Kurum, 1973'te yetkili ve asil üye olarak kabul edildi.

1970 yılında resmen "Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Film Arşivi"ne Müdür olarak atandı. 1974'te ilk sinema eğitimini başlattı. Sinema-TV alanında çalışma yapacak bir Bilim-Sanat-Kültür Kurumu oluşturmak üzere Avrupa'nın konuyla ilgili merkezlerinde, ABD'de New York, Chicago, Minneapolis, Hollywood'da sinema okulları, sinema merkezleri, stüdyolar ve arşivlerde araştırma ve incelemeler yaptı. 1975 yılında DGSA Film Arşivi'nin dünya standartlarında modern teknolojiye sahip, araştırma-inceleme yapan bir Bilim-Sanat-Kültür Kurumu haline getirdi ve adını "Sinema-TV Enstitüsü"ne dönüştürdü. Bu tarihten itibaren çalışmalarını Sinema-TV Enstitüsü Müdürü olarak sürdürdü.

Sinema-TV Enstitüsü'nde akademik düzeyde ülkemizin ilk örgün sinema-televizyon eğitimini başlattı. 1985'de Doçent, 1987'de Profesör oldu. 1988 - 1996 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı, 1996 - 1999 yılları arasında MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. MSÜ Sinema-TV Merkezi bünyesinde ilk Sinema Müzesi'ni kurdu.

1985'te "Toprak Adamları" adlı deneysel filmiyle Kültür Bakanlığı Sinema Ödülü'nü aldı. Belgesel film çalışmalarının yanı sıra "Türk Sinema Tarihi Araştırma Projesi"ni yürüten, yurtiçinde ve yurtdışında film festivallerinde jüri üyelikleri yapan, çeşitli yerli ve yabancı yayın organlarında Makaleleri yayınlanan, lisans ve lisansüstü kademelerinde Sinema Tarihi, Estetiği ve  Tekniği konularında dersler veren Prof. Sami Şekeroğlu, halen MSÜ Sinema-TV Merkezi Müdürü ve MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Başkanlığı görevlerini yürütmekte.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam