SON DAKİKA
reklam
reklam

Ankara merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2015, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 61222

ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik bu sabah başlatılan operasyon kapsamında Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 65 kişiden 43'ünün yurtdışında bulunduğu belirtildi. Şüphelilerden 5'inin gözaltına alındığı kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında gazeteci Ekrem Dumanlı, iş adamı Akın İpek, halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile "paralel yapı İç Anadolu bölge eğitim imamı" olduğu ileri sürülen Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın da bulunduğu bildirildi.

Şüphelilerden 2'sinin Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi. 

FETÖ/PDY ana soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısının talimatıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Antalya ve Kütahya'nın da arasında bulunduğu 10 ilde polis bu sabah operasyon başlatmıştı. 

Operasyonun, FETÖ/PDY'nin "ülke ve bölge imamları" olduğu ileri sürülen "tepe yönetimine" yönelik gerçekleştirildiği belirtiliyor.

İzmir'de 5 kişi adreslerinde bulunamadı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan FETÖ/PDY'nin Ege bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz'ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin adreslerinde arama yaptı. Ancak zanlılar, adreslerinde bulunamadı.

İşbilen İstanbul'da gözaltına alındı

Operasyon kapsamında, eski AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen'in de aralarında bulunduğu 3 kişi de İstanbul'da gözaltına alındı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam