Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-nobel-odullu-sancar-icin-memleketinde-ani-defteri-acildi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Nobel ödüllü Sancar için memleketinde anı defteri açıldı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Nobel ödüllü Sancar için memleketinde anı defteri açıldı

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2015, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 66127

MARDİN 

Nobel Kimya Ödülü alan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar için memleketi Mardin'de anı defteri açıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezince hazırlanan defterde, alışverişe gelenler, Türkiye'nin gururu olan Prof. Dr. Sancar ile ilgili duygularını kaleme alıyor. Sancar'a gönderilecek defterde Mardinliler, Türk bilim adamını memleketi Mardin'de görmek istediklerini belirtiyor.

Alışveriş merkezinin genel müdürü Nazlı Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sancar'ın başarısıyla tüm ülkeyi mutlu ettiğini belirtti.

Özdemir, alışveriş merkezine gelenlerin anı defterinde Sancar'a olan duygu ve düşüncelerini aktardıklarını vurgulayarak, "Burada kaleme alınan duyguları kendisine ulaştırmak istiyoruz. Projelerimiz bu defterle de sınırlı değil. Sayın Sancar'ın da katılımıyla Mardin'de bir sempozyum düzenlemek istiyoruz. Bu konuda Mardin Artuklu Üniversitesi ile iletişime geçtik. Amacımız bu örnek insanı yakından tanımak ve gençlere tanıtmaktır" diye konuştu.

Prof. Dr. Sancar'ı Mardin'e davet ettiler

Anı defterinde Sancar'a duygularını ifade eden Emrullah Demirkaya, bu gururu yaşattığı için Sancar'a çok teşekkür ettiğini söyledi.

Sancar'ın başarısının kendilerini çok mutlu ettiğine değinerek Demirkaya, "Onu en yakın zamanda aramızda görmek istiyoruz. Hocamızı Mardin'e bekliyoruz" dedi.

Ömer Batuhan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden böyle bir başarının çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bölgenin artık terör olayları ile değil bu tür başarılarla anılmasını istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam