SON DAKİKA
reklam
reklam

Bilimi keşfetmeye anaokulu çağından başlıyorlar

Eklenme Tarihi: 3 Ekim 2018, Çarşamba - 11:30   Okunma Sayısı: 132341
Pendikli öğrenciler, belediyenin son dönemlerde inşa ettiği bilim merkezleri ve AÇEM’lerde açtığı deney ve robotik sınıflarla bilimi ve dünyayı keşfetmeye anaokulu çağından itibaren başlıyor. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, hedeflerinin kod yazan, robot geliştiren, roket tasarlayan, milli teknoloji hamlesini gerçekleştirecek gençler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Pendik Belediyesi tarafından Esenler, Neşet Ertaş ve Sülüntepe Bilim Merkezlerine gelen öğrenciler, bilimi ve teknolojiyi eğlenceli bir şekilde öğreniyor. Hafta içi okullar tarafından ziyaret edilen merkezlerde, her cumartesi günü de farklı bir atölye çalışması gerçekleştiriliyor. Böcek robot yapımı, yenilenebilir enerji kaynakları, motorlu gemi yapımı gibi atölye çalışmalarının yapıldığı merkezde atölye çalışmaları sonunda 50 çeşit düzenek ve deneysel ekipman yer alıyor. Merkezi gezen çocuklar bilimi yakından tanıma fırsatı buluyor.

Okul öncesi çocuklara bilim ve robotik atölye

4-6 yaş arası çocuklara okul öncesi ücretsiz eğitim veren Pendik Belediyesi Aile Çocuk Eğitim Merkezi'nde (AÇEM) çocukların erken yaşta bilimsel düşünme becerisini geliştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl bilim sınıfları ve robotik atölyeler kuruldu. Minikler, 16 eğlenceli deney ve basit makine setleriyle bilimle küçük yaşta tanışıyor. Bu yıl Hamid Aytaç Kültür Merkezi’nde de açılan merkezle birlikte sayısı 7’ye yükselen AÇEM’lerde 1.200 çocuk eğitim görüyor. Merkezlerde hafta sonları da ilkokul çocuklarına yönelik ücretsiz atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Teknolojide üretici bir nesil yetiştirme hedefimiz var”

Bilim merkezlerini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kod yazan, robot geliştiren, roket tasarlayan, milli teknoloji hamlesini gerçekleştirecek gençler yetiştirmek istediklerini ifade ederek “Ümit ediyorum ki tüm bu yatırımlarımız sayesinde bilim ve teknoloji alanında önemli çalışmalar gerçekleştirecek isimler çıkacak. Dünyanın ve ülkemizin geleceğinde üretici bir nesil yetiştirme hedefi içindeyiz” dedi.

Dene Yap” atölyelerinden biri Pendik’te

Öğrencileri Pendik’te bilimle buluşturacak bir diğer yatırım İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. İBB, bu yıl açacağı 5 Dene Yap Atölyesinden birini Pendik’te kurdu. Dolayoba Semt Kütüphanesi’nde bulunan BELNET şubesini çocuk ve gençlere hizmet verecek Dene Yap Atölyesi’ne dönüştürdü. Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlayan atölyede öğrencilere siber güvenlikten robotik kodlamaya 3 yıl boyunca ücretsiz eğitim verilecek.

Pendik Bilim ve Sanat Merkezi bu hafta açılıyor

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl inşa edilen Pendik Bilim ve Sanat Merkezi bu hafta açılıyor. İlkokul ve ortaöğretim kurumlarına yönelik hizmet verecek merkezde öğrencilerde bilimsel düşüncenin geliştirilmesi amaçlanıyor. Sülüntepe Mahallesi’nde bulunan Pendik Bilim ve Sanat Merkezi’nde tarih ve felsefe atölyelerinden AR-GE’ye kadar çok sayıda bölüm bulunuyor.

 

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam