SON DAKİKA
reklam
reklam

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Dünyada temel mesele barış düzeninin olmaması

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2015, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 64533

İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu İstanbul Şubesi tarafından Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan "İstanbul Buluşması" programında yaptığı konuşmada, "Özellikle bizim içinde bulunduğumuz dünyanın merkezi olan Ortadoğu coğrafyasında kriz ve kaoslar had safhaya ulaşmış vaziyette. Dünyada bugün birçok farklı mesele var ama temel mesele küresel ölçekte bir barış düzeninin var olmamasıdır" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Bundan dolayı bölgesel, ikili ya da çok taraflı olarak birçok krizle karşı karşıyayız ve maalesef küresel ölçekte bir sistem olmadığı için bu sorunların nasıl çözüleceğine dair de elimizde herhangi bir ölçü yok" dedi.

Dünyanın her yerinde İslam dünyası içerisindeki çatışmalarda bir takım karanlık odakların varlığının son derece aşikar olduğunu belirten Kurtulmuş, "Ama biz suçu başkalarının üzerine yüklemeden önce önce çuvaldızı kendimize batırmak durumundayız" şeklinde konuştu.

"Allah'ın izniyle dünyaya öncü olacağız"

Dünyadaki hakim paradigmanın çöktüğünü dile getiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu sistem devam edemez. Prensiplerini, İslam medeniyetinin değerlerini, geçmiş tecrübelerini bilen, meseleyi ön yargısız, samimi şekilde irdeleyerek önce çözüme kendisinden başlayan, önce kendisini eleştirerek başlayan bir anlayışla Allah'ın izniyle dünyaya öncü olacağız" dedi.

Kurtulmuş, konuşmasında şunları kaydetti:

"Biz 'Dünya 5'ten büyüktür' derken bir fantezi olsun diye söylemiyoruz. 'Ey 7,5 milyar insan hepiniz eşit insansınız, kendi eşitliğinize sahip çıkın, birilerinin sizin üzerinizde, dünya sisteminin hakim gücü olarak var olmasına müsaade etmeyin' demek için bunu söylüyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam