Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/10/08/20181002_134325.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Yüzen Kültür Merkezi Valide Sultan Gemisi'nde buluşmalar devam ediyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Yüzen Kültür Merkezi Valide Sultan Gemisi'nde buluşmalar devam ediyor

Eklenme Tarihi: 8 Ekim 2018, Pazartesi - 11:48   Okunma Sayısı: 119149
 Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçirdiği Valide Sultan Buluşmaları hız kesmeden devam ediyor. 2 ekim salı günü saat 13.30'da gerçekleşen buluşmada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Burhaniye, Beylerbeyi, Mehmet Akif Ersoy mahalle  sakinleri  bir araya geldi.

Mahalle Muhtarlıkları önünden servislerle Valide Sultan Gemisi'ne getirilen vatandaşlara çay ve simit ikram edildi. Başkan Hilmi Türkmen, masaları tek tek gezerek vatandaşlarla tokalaştı.

Çay ve simit ikramı eşliğinde İstanbul’u daha yakından tanıtmak, İstanbul’un camiileri, sarayları ve müzelerini tanıtarak İstanbullu olmanın bilincini yerleştirmek amacı ile Üsküdar Belediyesi'ne ait Üsküdar Valide Sultan gemisinde düzenli olarak gerçekleştirilen boğaz turlarında, uzman rehber eşliğinde İstanbul’un tarihi dokusu  ve eşsiz güzellikleri mahalle sakinlerine tanıtılıyor. 

“Hedefimiz Üsküdar’da Boğaz’I gezmemiş kimse bırakmamak”

Programda vatandaşlara seslenen Hilmi Türkmen bu geminin bir yolcu gemisi değil yüzen bir kültür merkezi niteliğini taşıdığını belirtti. Ayrıca geminin gerektiğinde bir nikah sarayına dönüşebildiğini vurgulayan Türkmen “Bu gemi çok işlevli bir yüzen sosyal tesis. İçinde mescit dahil her şey mevcut. Bizim hedefimiz Üsküdar’da boğazı gezmemiş kimse bırakmamak. Kimseden hiçbir ücret talebimiz yok. Sınırsız çay ve simit de değerli vatandaşlarımıza ikramımızdır. Sizden ricam evlerinize döndüğünüzde bu programı yakınlarınıza komşularınıza anlatmanız. Gelsinler onlar da yararlansınlar. Üsküdar’da boğazı gezmeyen kalmasın.” Şeklinde konuştu.

Bu projenin Türkiye’de ve dünyada eşinin olmadığını belirten Hilmi Türkmen hafta içi turlarının yanında çalışanlar için haftasonu da faaliyet halinde olduklarını vurguladı. Gemi’de nikah kıymak, iş yemeği ve okul etkinlikleri düzenlemek gibi bir çok işleve sahip gemi vatandaşa cuzi miktarlarda imkan sağlıyor. Üsküdar Sahili'ne demirlenen Valide Sultan Gemisi' okulların açık olduğu dönemde okulları sırasıyla bu gemiye alıyor ve lise son sınıflar önce olmak üzere ders veriliyor.  Öncelik Üsküdarlı vatandaşlar  olmak üzere tüm İstanbullulara geminini tahsis açık. 

14 Ay’da 360 bin kişi boğaz turuna çıktı 

Tuzla'da Türk firma tarafından 1.5 yılda yapılan Üsküdar Valide Sultan Gemisi, 12 milyon liraya mal oldu. 54 metre uzunluğundaki gemi, 12 metre genişliğinde ve 3.5 metre yüksekliğe sahip. Saatte 12 deniz mili yani 25 kilometre hızla gidebilen geminin kapalı ve açık olmak üzere iki bölümü bulunuyor. Gemi, açık kısmında 320 ve kapalı kısmında 260 olmak üzere toplamda 500 kişi kapasiteye sahip. Pazartesi günleri geminin bakım gününe ayrılırken Perşembe günleri öğrencilerle Sanat Tarihi dersleri işleniyor. Gemi gün içinde 4 sefer gerçekleştiriyor. Turlar 1 buçuk saat sürmekte. Gemi ise gün içinde 18 saat boyunca aktif.

Valide Sultan buluşmalarının kültür işlevi yanında bir diğer önemli işlevi ise Belediye Başkanı’nın üskürdar halkı sorunlarını yüz yüze dinleyip çözüm önerileri sunması. Belediyecilik anlamında bu girişime halkın son derece memnuniyet göstermeleri bunun en büyük kanıtı. Egitimden ulaşıma, sağlıktan kültür faaliyetlerine kadar halk sorunlarını ve taleplerini en yetkile kişiye ulaştırabilmenin ve  en onemlisi geri dönüş alabilmenin mennuniyetini yaşıyor.

Üsküdar Belediye Başkani Hilmi Türkmen "Çoşkulu bir tablo var, ayağınıza sağlık, hepiniz hoş geldiniz. Valide Sultan Gemimiz sadece bir gemi değil adeta yüzen bir kültür merkezi, yarısı Üsküdar dışından olmak üzere 14 ayda 360 bin vatandaşımızı bu turlarımızda ağırladık, hamdolsun. Hala katılmayan eşiniz dostunuz varsa onları da bekliyoruz, gemimiz herkese açık." diyerek konuşmasını tamamladı.

Tur sonunda mahalle sakinleri muhtarlıkların tahsis etmiş olduğu servislerle mahallelerine ulaştırıldı. Turlarından faydalanmak isteyen herkes  önceden belirlenen program dahilinde rezervasyon yaptırarak katılım sağlayabilir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam