Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/10/10/Anadolu_YakasY_MalatyalYlar_DernegYinden_AsYure_IYkramY.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Anadolu Yakası Malatyalılar Derneğinden Aşure İkramı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Anadolu Yakası Malatyalılar Derneğinden Aşure İkramı

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2018, Çarşamba - 11:28   Okunma Sayısı: 147574
Merkezi Maltepe’de bulunan Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği etkinlikle dernek merkezinde yaklaşık bin kişiye aşure hayrında bulundu.

İSTANBUL

Düzenlenen aşure etkinliğine Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Başkanı Fuat Çatal, dernek yöneticileri İbrahim Aslan, Metin Yalçın, Nihat Aydın, Nurettin Çorlu, Muzaffer Doğan, Hikmet Karadağ, Celal Akgül ve Selami Çiçek, dernek üyeleri, çeşitli siyasi partilerin ilçe başkan ve temsilcileri ,STK’lar, Malatyalılar ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Başkanı Fuat Çatal “Farklı kültür, farklı inanç, farklı kimlikle olan kişi, kurum ve kuruluşların eşit yurttaş olma bilinci içerisinde, bir ve beraber olabileceği gerçeği açık yüreklilikle ve de yüksek bir sesle dile getirilmiştir. Böylesi anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Aşure etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Başkanı Fuat Çatal,  tüm katılımcılara teşekkür etti ve açılış konuşmasında şu cümleleri kullandı;
“Böylesi anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Derneğimiz bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarda ülke birliği ve bütünlüğü, Atatürkçü düşünce, inanç özgürlüğü, demokratik yaşam, kişi hakları, hukukun üstünlüğü ilkesi ile laik Cumhuriyete olan bağlılığını tartışmasız bir biçimde öne çıkarma çabası içinde olmuştur”

Çatal konuşmasının devamında  ise Aşurenin kültürümüzdeki yerine de vurgu yaparak ; “Farklı kültür, farklı inanç, farklı kimlikle olan kişi, kurum ve kuruluşların eşit yurttaş olma bilinci içerisinde, bir ve beraber olabileceği gerçeği açık yüreklilikle ve de yüksek bir sesle dile getirilmiştir. Derneğimizde birlik beraberlik ve kardeşliğimizi yıllardır muhafaza ediyoruz. Aşurede bizim bu felsefemizin simgesidir. Bu nedenle bu gelenekselleştirdiğimiz etkinliğimizi aksatmadan her yıl düzenliyoruz, “  diye konuştu. Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Başkanı Fuat Çatal dernek olarak kültürel ve sosyal faaliyetlerinin devam edeceğini bildirdi.

Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Nurten Kayabaşı: “Malatya-Maltepe kültürünü birleştirip yaşıyoruz.”

Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Nurten Kayabaşı da burada bir konuşma yaparak ; “Doğduğumuz yer Malatya ama doyduğumuz yer ise Maltepe’dir. Yeni nesil gençlerin çoğu Maltepe doğumludur. Malatya-Maltepe kültürünü birleştirip yaşıyoruz. Bundan dolayı da aşuremizin üzerine Malatya’mızın plaka kodu olan 44 ve Maltepe’mizin plaka kodu olan 34’i yazdık” diye konuştu.   

Öte yandan Nurten Kayabaşı tarafından yeni bir faaliyet başlatılarak 15 günde bir buluşacak ve sosyal etkinlik yapacak  yeni bir ekibin kurulduğu öğrenildi. Aşure dağıtımı ve misafirlerin sohbetleri bir araya gelmeleri herkesi mutlu ederken, bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere vedalaştılar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ŞENOL CİGERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam