Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/10/10/15.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz: Enflasyonla mücadelede kamuyu tek başına bırakamayız - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz: Enflasyonla mücadelede kamuyu tek başına bırakamayız

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2018, Çarşamba - 12:16   Okunma Sayısı: 72185
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, enflasyonla mücadelede kamunun tek başına bırakılmaması gerektiğini belirterek, "Özel sektör ve kamu omuz omuza verdiğimizde bu zorlu süreci geride bırakacağımıza inanıyoruz." dedi.

ANKARA

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, yazılı açıklamasında, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında yapılan açıklamaları desteklediklerini ve önemli bulduklarını bildirdi.

Omuz omuza bu zorlu sürecin geride bırakılacağını ifade eden Yavuz, Türkiye'nin ekonomik olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini vurguladı.

Yavuz, 2002'den bu yana mali ve siyasi istikrarla gelen tek haneli enflasyonun, son dönemde yaşanan spekülatif ve manipülatif kur ataklarıyla hızla yükseldiğine işaret ederek, "Biz bu dönemleri daha önce de yaşadık. Biliyoruz ki Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır, ekonomimiz şoklara dayanıklıdır. Açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında en kısa zamanda enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara geleceğine dair şüphemiz yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

"Hepimizin elini taşın altına koyması önemli"

Yüksek enflasyonun hem vatandaşları hem de artan girdi maliyetleri nedeniyle firmaları olumsuz etkilediğini belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Enflasyonla mücadelede kamuyu tek başına bırakamayız. Hepimizin elini taşın altına koyması önemli. Özel sektör ve kamu omuz omuza verdiğimizde bu zorlu süreci geride bırakacağımıza inanıyoruz."

"Sanayiciler olarak mesajı aldık, mücadelede biz de varız"

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Nedret Yener de, yazılı açıklamasında, enflasyonun kalıcı olarak düşmesi için sorumluluk almaya hazır olduklarını bildirdi. 

Söz konusu programı, enflasyonun kalıcı sorun olmaktan çıkarılması yönünde atılmış önemli bir adım olarak nitelendiren Yener, "Fiyatlarda yaşanan dalgalanmayı ortadan kaldırmaya, dengelemeyi sağlamaya yönelik atılan tüm adımlara en güçlü şekilde destek olacağız. Sanayiciler olarak mesajı aldık, mücadelede biz de varız." ifadesini kullandı. 

"Topyekun mücadele için daha fazla geç kalamayız" 

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu da Ankaralı genç girişimcilerin Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na tam destek vereceğini bildirdi. 

Yüksek enflasyonun ekonomideki en büyük tehdit olduğuna dikkati çeken Allıoğlu, "Enflasyon ne yazık ki ülkemizin nitelikli büyümesini, gelişmesini, ekonomimizin dinamizmini sekteye uğratmaktadır. Uzun yıllar tek haneli olarak seyreden enflasyonun yeniden ekonomimiz için tehdit haline gelmesi kaygı vericidir ve mutlaka önüne geçilmelidir. Bugün yeniden bir enflasyon tehdidiyle karşı karşıyayız ve topyekun mücadele için daha fazla geç kalamayız." değerlendirmesinde bulundu. 

"Krizden istifade etmek isteyenlere manidar bir cevap olacaktır"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus da perakende, tekstil, gıda, bankacılık gibi sektörlerde yıl sonuna kadar uygulanacak yüzde 10 indirim kararını desteklediklerini belirtti. 

İndirim kararının büyük bir manevi değeri olduğunu vurgulayan Çelikus, "Ülkesini seven, fedakarlığa hazır yüzlerce ticaret erbabının olduğu vatanımızda insanların kendi istek ve arzularıyla indirim yapmaları, krizden istifade etmek isteyenlere manidar bir cevap olacaktır. Bu konuda biz de ESDER olarak inisiyatif alarak, üyelerimizin kampanyaya katılacaklarını ilan ediyoruz." ifadesini kullandı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam