Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/10/12/6.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İhvan'dan Mısır'daki idam kararlarına kınama - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İhvan'dan Mısır'daki idam kararlarına kınama

Eklenme Tarihi: 12 Ekim 2018, Cuma - 11:45   Okunma Sayısı: 140726
Müslüman Kardeşler Teşkilatı sözcüsü Talat Fehmi, Mısır'da dün askeri mahkemenin, üç şehirde kiliselere düzenlenen saldırılardan sorumlu tutulan 17 sanık hakkında idam kararı vermesini kınadı.

İSTANBUL 

Mısır'daki "Arabi21" haber sitesine açıklamalarda bulunan Müslüman Kardeşler Teşkilatı sözcüsü Talat Fehmi, Kuzey Kahire Askeri Mahkemesinin kamuoyunda "kilise saldırıları" olarak bilinen davada sanıklardan 17'sine idam, 19'una müebbet (25 yıl), 9'una on beşer yıl ve birine ise 10 yıl ağır hapis cezası vermesini kınadıklarını belirtti.

Mahkemenin, askeri yönetime karşı çıkan 17 masum Mısır vatandaşının idam edilmesi yönünde zalimane bir karar verdiğini vurgulayan Fehmi, askeri yargılamaların hiçbirini tanımadıklarını, bağımsız sivil yargının adaletin sağlanmasının en iyi yolu olduğunu kaydetti.

Gerçek olmayan delillere dayanarak gelişigüzel verilen idam kararlarının suç olduğuna dikkati çeken Fehmi, Mısırlı entelektüeller ile siyasi liderlerin askeri yönetimin son bulması için bir çözüm bulması, Mısır halkının da öncü şahsiyetlerin ödediği bedelin büyüklüğünün farkında olması gerektiği vurgusunu yaptı.

Uluslararası kuruluşları konuyu uluslararası arenada gündeme getirme konusunda daha fazla çaba sarf etmeye çağıran Fehmi, demokrasinin ülkeye geri dönmesiyle adaleti tesis edecek yargı sistemine sahip olunacağını ifade etti.

Mısır'ın başkenti Kahire ile İskenderiye ve Tanta şehirlerinde Aralık 2016 ve Nisan 2017'de kiliselere düzenlenen saldırılarda 82 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam