SON DAKİKA
reklam
reklam

AB Bakanı Bozkır: Çok önemli bir anı yaşıyoruz

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2015, Pazartesi - 14:00   Okunma Sayısı: 66099

BRÜKSEL

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ekonomik ve Parasal Politika başlıklı 17. faslın açılacağı hükümetler arası konferansa katılmak için bulundukları Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Volkan Bozkır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekim ayında Brüksel'e yaptığı ziyaret sırasında AB yetkilileriyle varılan mutabakatlar ve onun devamında da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı AB-Türkiye Zirvesi'nde atılan adımlar neticesinde bugün AB-Türkiye sürecinin hızlandığını, geleceğe emin adımlarla ilerlenen bir noktaya geldiğini kaydetti. Son 5 senedir açılamayan fasıllar ve vetolar nedeniyle süreçte yaşanan durgunluğun bir anlamda geride kaldığını söyleyen Bozkır, 17. faslın son 5 sene içinde açılacak ikinci fasıl olduğunu belirterek bunun yanı sıra gelecek dönemde vetolar nedeniyle askıda olan 17 faslın da açılır hale gelmesini beklediklerini vurguladı.

"Platformlar kuruldu"

Türkiye'nin Yargı ve Temel Haklar (23), Adalet, Özgürlük ve Güvenlik (24), Eğitim ve Kültür (26), Dış, Güvenlik ve Savunma Politikası (31) ve Enerji (15) fasılların 2016 içinde açılması için varılan mutabakata uygun hareket edeceklerini vurgulayan Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kartların yeniden dağıtılmasıyla önemli boyutlara varılan süreçte Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiren, uzun çabalar sonunda başarabileceğimiz vizenin kaldırılmasına dair çalışmalar da süratle ilerliyor. İnşallah gelecek sene ekim ayında vizeler kalkacak ve Türkiye vatandaşları vizesiz olarak Schengen bölgesine girme imkanına sahip olacak. Vize kuyruklarında beklemeler, toplanan belgeler ve sonunda vize verilmemesi, Türk vatandaşlarını en çok üzen şeydi ve bunu artık geride bırakıyoruz."

Bozkır, "Çok önemli bir anı yaşıyoruz. 17. faslı katılım konferansı dediğimiz bir toplantıda açacağız. Bu konferansın önemi, sadece faslın açılmasından ibaret değil. 28 AB ülkesinin AB müzakere sürecini devam ettirme, Türkiye'nin sonuçta üyelik olan hedefini gerçekten paylaşma anlamını taşıyan bir konferans" diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam