Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/10/19/8.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Türkiye'den Suriyelilere memleketlerinde iyi eğitim için yüksekokul - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkiye'den Suriyelilere memleketlerinde iyi eğitim için yüksekokul

Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2018, Cuma - 12:28   Okunma Sayısı: 58548
Gaziantep Üniversitesi, Suriyelilerin kendi ülkelerinde kaliteli eğitim alması için yüksek okul açtı. Okulda, bölgenin ihtiyacına hitap eden ilk yardım, hasta bakım, özel güvenlik, ilahiyat ve büro yönetimi bölümleri bulunuyor.

CERABLUS 

Gaziantep Üniversitesi, Suriyelilerin kendi ülkelerinde kaliteli eğitim alması için Fırat Kalkanı bölgesindeki Cerablus ilçesinde meslek yüksekokulu açtı.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerbalus'ta Türkiye'nin katkılarıyla hayat normalleşmeye devam ediyor.

Türkiye, bölgeye geri dönüşleri teşvik etmek ve artan nüfusa daha fazla destek olmak için güvenlik, sağlık, hizmet ve eğitim alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda son olarak Gaziantep Üniversitesi, Karkamış ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Cerablus'ta meslek yüksekokulu açtı.

İlk yardım, hasta bakım, özel güvenlik, ilahiyat ve büro yönetimi bölümlerinden oluşan okulda, kayıtlı 160 öğrenciye mesleki eğitim veriliyor. Okula kız öğrenciler de büyük ilgi gösteriyor.

Cerablus ilçesindeki eğitim sorumlusu Abdüllatif El- Muhammed AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölümlerin bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda açıldığını söyledi.

Bölgenin kalkınmasına katkı

Büro Yönetimi bölümüne kayıt yaptıran Abdurrahman Muhammet, yeniden üniversiteye başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Muhammet, okulun açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İnşallah okulumuz daha genişler ve daha çok öğrenci faydalanır. Burada eğitim görenler geçerli bir diplomayla mezun olacak. Bölgeye büyük katkısı olacak." şeklinde konuştu.

İlk yardım bölümü öğrencisi Abdullah İsa da, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek "Gaziantep Üniversitesi iç savaş yüzünden yarıda kalan eğitimimizi tamamlama fırsatı verdi. Bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam