SON DAKİKA
reklam
reklam

'Limon altın çağını yaşıyor'

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2015, Salı - 13:00   Okunma Sayısı: 104435

MERSİN 

Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTUB) Başkanı Ahmet Dursen Şahin, limonda geçen yıla göre rekoltenin düşük olmasının fiyatları artırdığını belirterek, limonun adeta altın çağını yaşadığını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, limon ağaçlarının çiçek açıp meyveye döndüğü dönemde hava şartlarının istikrarsız gittiğini hatırlatarak, bu dönemdeki olumsuz havanın üretimi etkilediğini ifade etti.

Geçen yıl 1 milyon 100 bin ton civarında olan rekoltenin bu yıl 650-700 bin ton beklendiğini bildiren Şahin, üretimdeki düşüşün fiyatlara yansıdığını kaydetti. Yıllardır ürettiğinin karşılığını alamamaktan yakınan limon üreticisinin bu yılki fiyatlardan memnun olduğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Rusya'nın uyguladığı ekonomik yaptırımlarda sadece limon etkilenmedi. Krizin yaşandığı günlerde narenciyenin tamamında bir etkilenme yaşandı ancak limon üretimi hem ülkemizde hem de dünyada az olması nedeniyle Rusya limona bir yaptırım uygulamadı. İhracat aynı oranda devam ediyor. Limon fiyatı 1,4 liradan 1,7 liraya kadar çıktı. Limon eskisine bakarak biraz daha revaçta. Alıcılar bahçelerden çıkmıyor." 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam