SON DAKİKA
reklam
reklam

Kalkınma Bakanı Yılmaz: Sosyal destekler ile istihdam bağını güçlendirmek istiyoruz

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2015, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 56036

İSTANBUL

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin İnsani Gelişme Endeksi'nde 2014 yıllında 69. sırada olduğunu anımsatarak, "Şimdi 72'ye gerilemiş gibi görünüyoruz. Bu yıl farklı bir çalışma yapılmış durumda. Bundan kaynaklanan 3 puanlık bir gerileme söz konusu ama esas itibariyle geçen yılın aynı bazını devam ettirdiğimiz zaman sıralamada bir değişiklik yok" dedi.

Yılmaz, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) 2015 İnsani Gelişme Raporu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesel Lansmanı'nda, ekonomik, sosyal ve çevresel boyuta yönetişim boyutunun da dahil edilmesi gerektiğini, bu dahil edilmediği zaman tablonun eksik kaldığını kaydetti.

Yılmaz, Türkiye'nin 2015 İnsani Gelişme Endeksi'nde yer alan puanının 0,761 olduğunu anımsatarak, "188 ülke içinde 72. konumdayız" dedi.

Türkiye'nin 2014 yıllında 69. sırada olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Şimdi 72'ye gerilemiş gibi görünüyoruz. Aslında bu fiili bir gerileme değil. Geçen yılki konumumuzu aynen koruyoruz. Bu yıl farklı bir çalışma yapılmış durumda. Bundan kaynaklanan 3 puanlık bir gerileme söz konusu ama esas itibarıyla geçen yılın aynı bazını devam ettirdiğimiz zaman sıralamada bir değişiklik yok. Yani bugünkü sıralamayı geçen yıla taşıdığınız zaman yine 72. konumdayız" şeklinde konuştu.

"Sosyal desteklerle istihdam arasındaki bağı daha da güçlendirmek istiyoruz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen günlerde yeni bir eylem planı ilan ettiğini anımsatan Yılmaz, söz konusu eylem planında çok sayıda iş gücü piyasası ile ilgili konu olduğunu söyledi.

Sosyal desteklerle istihdam arasındaki bağı daha da güçlendirmek istediklerini anlatan Yılmaz, burada attıkları adımlardan bahsetti.

Yılmaz, Türkiye'de üniversite mezunu kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 70'in üzerinde olduğunu, son yıllarda neredeyse her yıl kadınların iş gücüne katılımında 1'er puanlık artış görüldüğünün altını çizdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam