SON DAKİKA
reklam
reklam

Bu Aşure Gluten-Siz 

Eklenme Tarihi: 23 Ekim 2018, Salı - 10:56   Okunma Sayısı: 94073
Değerli okuyucularımız; sizlerle geçtiğimiz ay 10 yıl önce kızının çölyak hastası olduğunu öğrenen ve ondan sonra hem kızı için hem tüm çölyak  hasaları için çabalayan  Tülin Taşören Ünal’ın hikayesini paylaşmış ve okuyucularımızdan yoğun ilgi görmüştük. Tülin Taşören Ünal gazetemize teşekkür ederken çolyak dostlarının yapmış olduğu bir etkinliği sizlerle paylaşacağız.  Geçtiğimiz günlerde Çölyak Federasyonu çölyak hastalarının ve gluten duyarlılığı olan vatandaşların da aşure yiyebilmesi için Maltepe Belediyesi’yle birlikte bir glutensiz aşure etkinliği düzenledi.

iSTANBUL

Etkinliğin ilk aşamasında da , Maltepe Belediyesi Kadın Girişimcilik Mutfağı’nda çölyaklı annelerin de katılımıyla glutensiz aşure atölyesi düzenlendi. Aşure yapımının tüm aşamalarına katılarak öğrenen annelere Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç adına, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş, Maltepe Belediyesi meclis üyesi Tülay Düztaş, Maltepe Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Tülin Ünal, Çölyak Federasyonu yönetim kurulu üyeleri de eşlik ettiler.

Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş: “Çölyak Federasyonu ile üç yıldır glutensiz hayat adına güzel işlerde bir araya geldik, gelmeye de devam edeceğiz.”

Daha sonra da sıcak kazanlarla Maltepe Meydanı’na getirilen glütensiz aşure dağıtımına belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualar eşliğinde ikram edilen aşure dağıtımını başkan yardımcısı Gültekin Karataş ve Çölyak Federasyonu yönetim kurulu üyeleri yaptı. Etkinlikte konuşan başkan yardımcısı Gültekin Karataş ise , “Sosyal sorumluluk projelerine önem veren belediye başkanımız Ali Kılıç ve ekibi olarak Maltepe’de glutensiz hayatın sürdürülebilirliği noktasında farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Çölyak Federasyonu ile üç yıldır glutensiz hayat adına güzel işlerde bir araya geldik, gelmeye de devam edeceğiz. Çölyak dostu Maltepe Belediyesi olarak, bugün bizlerle bir araya gelen siz sevgili Maltepelilere de duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Meydandakilerle bir araya gelen çok sayıda  federasyon üyesi  de yaptıkları konuşmalarda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve ekibine teşekkür ederek, “Umarız Çölyak dostu Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bu güzel etkinlik diğer yerel yönetimlere de örnek olur” diye konuştular.

Maltepe Belediyesi meclis üyesi Tülay Düztaş : ”Çölyak Federasyonu ile üç yıldır çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Muharrem ayında hava muhalefetinden dolayı aşuremizin dağıtımını ertelemek zorunda kaldık ama ne mutlu bugün burada güzel bir kalabalıkla birlikteyiz”

Maltepe Belediyesi meclis üyesi Tülay Düztaş  da yaptığı konuşmasında çölyak hastalığı ve gluten hakkında kısa bir bilgi vererek, “Kendim de yedi yıldır çölyak hastasıyım. Bu konuda farkındalık yaratmak çok önemli, bu anlamda belediye başkanımız Ali Kılıç’a ve belediyemize teşekkür ediyorum. Çölyak Federasyonu ile üç yıldır çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Muharrem ayında hava muhalefetinden dolayı aşuremizin dağıtımını ertelemek zorunda kaldık ama ne mutlu bugün burada güzel bir kalabalıkla birlikteyiz” diye konuştu.

Buğday yerine pirinç

Bağırsaklarda besin maddelerinin sindiriminin ve emiliminin bozulmasına yol açan bir hastalık olan Çölyak hastalığında  hastalığı olan insanlar; buğday, arpa, çavdar ve bir dereceye kadar da yulafta da bulunan bir protein olan ‘gluten’ e karşı hassasiyet göstermekteler. İşte Van, Trabzon, Kayseri illerinin Çölyak Federasyonu yönetim üyelerine ev sahipliği yapan Maltepe Meydanı'nda düzenlenen glütensiz aşure ikramı kapsamında buğday yerine pirinç kullanıldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam