SON DAKİKA
reklam
reklam

Hukuk Dünyamız Prestijli Bir Büro Kazandı

Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2018, Cuma - 10:57   Okunma Sayısı: 722526
Birbirini yakinen tanıyan üç arkadaş  ve üç serbest meslek erbabı avukat  olan Av.Adnan KARAKOÇ, Av, Ali Rıza TEVETOĞLU ve Av. Ömer KURTAK’ın geçtiğimiz günlerde açtıkları Prestij Hukuk ve Danışmanlık Bürosu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Prestij Hukuk ve Danışmanlık Bürosu İstanbul-Kartal Cevizli’deki adresinde hizmete girdi. Biz de; Av.Adnan KARAKOÇ, Av, Ali Rıza TEVETOĞLU ve Av. Ömer KURTAK’la sohbet ettik ve bu yeni büroyu sizlere anlatmak istedik.

Kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

Prestij Hukuk ve Danışmanlık Bürosu’nda 3 serbest meslek erbabı avukat olarak çalışmaktayız. 

Av. Adnan KARAKOÇ-Prestij Hukuk ve Danışmanlık Bürosu:

1990  Van/Gürpınar doğumluyum. Ekonomik sıkıntılardan dolayı 2003 yılında Ümraniye/İstanbul’a taşındık. 2014 yılında Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni başarılı şekilde bitirdim. 2014-2015 yıllarında İstanbul Barosu’nda zorunlu avukatlık stajyerliğimi bitirdim. Avukatlık Ruhsatımı aldıktan sonra serbest meslek erbabı olarak hukuk camiasına katılış yaptım. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünden sonra Ankara- Milli Savunma Bakanlığı’nda Yedek Subay olarak askerlik görevini yerine getirdim. Avukatlık mesleğine devam etmekteyim.

 

 

Av. Ali Rıza TEVETOĞLU-Prestij Hukuk ve Danışmanlık Bürosu::

1991 İstanbul/Üsküdar doğumluyum. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 2016 yılında başarılı şekilde bitirdim.2016-2017 yıllarında İstanbul Barosu’nda zorunlu avukatlık stajyerliğimi bitirdim. Avukatlık Ruhsatımı aldıktan sonra serbest meslek erbabı olarak hukuk camiasına katılış yaptım. Askerlik görevinden sonra avukatlık mesleğine devam etmekteyim.

Av. Ömer KURTAK-Prestij Hukuk ve Danışmanlık Bürosu::

1991 İstanbul/Üsküdar doğumluyum. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki hukuk eğitimimin akabinde İstanbul Barosu'nda 1 yıl süreli, zorunlu avukatlık stajımı başarı ile tamamladım.Bir süre, İstanbul Barosu'na kayıtlı serbest avukat olarak çalıştıktan sonra, askerlik vazifemi Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda kısa dönem er olarak 2018 yılının Mart-Ağustos ayları arasında yerine getirdim. Böylelikle Prestij Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'nu kurma fikri güçlenmiş oldu.

Çalıştığınız özel alanlar nelerdir?

Av.Adnan KARAKOÇ, Av, Ali Rıza TEVETOĞLU ve Av. Ömer KURTAK:   

Halk arasında genelde avukatlık mesleği Ceza, Vergi, İdare vs. alanlarda avukatlık mesleği yapılır gibi bir yanlış kanı vardır. Avukatlık mesleğinde özel çalışma alanı aslında yoktur. Avukat savunma makamı olarak tüm dava ve işlemlerini yürütme yetkisi vardır. Bizim özel çalışma alanımız yoktur. Önceliğimiz, dosyayı kısa sürede sonuçlandırmaktır. Prestij Hukuk ve Danışmanlık Hukuk Bürosu bünyesinde şuan Ceza Davaları, Hukuk Davaları, Vergi Davaları, İdare Davaları, İcra ve İflas Takip ve Davaları yoğunluktadır.

Şu dönemde sizlere hangi konularda dava verilmektedir?

Av.Adnan KARAKOÇ, Av, Ali Rıza TEVETOĞLU ve Av. Ömer KURTAK:

Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımız, borç ödeme konusunda temerrüde düştükleri için kambiyo senetleriyle ilgili takip ve davalar daha fazla verilmektedir. Ayrıca ceza davaları da yoğunluktadır.

Kartal Anadolu Adliyesi lokasyonunda çalışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Av.Adnan KARAKOÇ, Av, Ali Rıza TEVETOĞLU ve Av. Ömer KURTAK:

Tabi  adliyeye 5 dakika yürüme mesafesindeyiz. Duruşmalara zamanında katılıp, yürütmekte olduğumuz işleri seri ve ekonomik şekilde yerine getirmekteyiz.

Yeni kurulan bir büro olarak ; sizler neler hissediyorsunuz?

Av.Adnan KARAKOÇ, Av, Ali Rıza TEVETOĞLU ve Av. Ömer KURTAK :

Heyecanlıyız. Kanun adamı olmak, savunma makamı olmak kolay değildir. Sürekli araştırma, okuma gerektiren bir durum. Pratikte yeni bilgiler öğrenmek, verilen kararları değerlendirmek insanı heyecanlandırıyor. İnanıyoruz ki bu heyecan başarının belirtisi olacak.

Danışmanlık hizmetleri hangi konularda verilmekte ?

Av.Adnan KARAKOÇ, Av, Ali Rıza TEVETOĞLU ve Av. Ömer KURTAK:

Şirketlere danışmanlık yapıyoruz. İcra-İflas takiplerinde izlenmesi gereken yol en çok danışmanlık hizmeti verilen konudur. Diğer konu, boşanma ile ilgili, nafaka, velayet, mal taksimi hakkında da danışmanlık hizmeti veriliyor.

 

 

 

Okuyucularımıza, hukuki tavsiye ve önerileriniz nelerdir?

Av.Adnan KARAKOÇ, Av, Ali Rıza TEVETOĞLU ve Av. Ömer KURTAK:

Okuyucularınıza genç avukatlar olarak, hukuki konularda bir avukata danışmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü bu konularda bazen atladığınız ufak bir ayrıntı daha sonra telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilmektedir.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam