SON DAKİKA
reklam
reklam

TBYM Başkanı Doğru: Türkiye yayıncılık sektörü yurt dışına açılmaya hazır

Eklenme Tarihi: 27 Ekim 2018, Cumartesi - 11:51   Okunma Sayısı: 77431
Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) Başkanı Doğru, "Türkiye dünyanın 11. büyük yayıncılık sektörüne sahip ve bu güç yurt dışına da açılmaya hazır." dedi.

İSTANBUL

TBYM'nin 1. Olağanüstü Genel Kurulu'ndaki seçim sonrasında gerçekleştirilen yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında Mustafa Doğru başkanlığa, Mehmet Burhan Genç başkan yardımcılığına, Fikret Arslan ise muhasip üyeliğe seçildi.

Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün içinde bulunduğu duruma değinerek, yapacak çok işleri olduğunu ifade etti.

Yayıncıların korsan kitaplar, kağıt tedariki, fuarlar, dağıtımcılar ve finansal şartlardaki değişiklikler gibi çeşitli konularda sorunlar yaşadığını belirten Doğru, aynı zamanda sektörün büyük bir potansiyele de sahip olduğunu ve gidecek çok yolları bulunduğunu kaydetti.

"Türkiye, dünyanın 11. büyük yayıncılık sektörüne sahip ve bu güç yurt dışına da açılmaya hazır." diyen Doğru, TBYM'nin Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları (Fellowship İstanbul) ve Türk Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi (TEDA) gibi başarılı organizasyonlara katkı sağladığını hatırlattı.

Doğru, "Her şeye rağmen artan kitap üretimimiz var. Genç ve okuyan bir nüfusumuz var. Bizim bir meslek birliği olarak mesleğimizi güçlendirmek ve yükseltmek gibi bir misyonumuz da var. Sektörümüzdeki diğer paydaşlarla birlikte çalışarak hep birlikte başaracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

İstanbul'da 1975 yılında dünyaya gelen Mustafa Doğru, 2006 yılında gerçekleştirilen Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye Milli Standı Proje Koordinatörlüğü yaptı.

İngilizce, Almanca ve İspanyolca bilen, evli ve iki çocuk babası olan Doğru, 2009-2011 yılları arasında Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu'nda Genel Sekreterlik, 2011'den bu yana ise Basın Yayın Birliği Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam