SON DAKİKA
reklam
reklam

Amatör ressamların başarısı

Eklenme Tarihi: 2 Kasım 2018, Cuma - 11:03   Okunma Sayısı: 226311
2018-19 Eğitim Öğretim yılına hızlı bir giriş yapan Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi fuaye salonunda yaklaşık 50 kursiyere ait 120’den fazla tablonun sergilendiği bir resim sergisi açtı.

İSTANBUL

Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin eserleriyle hazırlanan Karma Resim Sergisi, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Şube Müdürleri Hacı Hasan Kozan, Ömer Kaldırım ile Okul ve Kurum Müdürlerinin katılımlarıyla açıldı. Serginin açılışında konuşan Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Neriman Tokatlıoğlu, geçen yıl sergileyemedikleri kursiyerlere ait bu nadide tabloları sanatseverlerle buluştumanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi; “Bu sergide görsel sanatlar öğretmenimiz Melek Gençay ve çok kıymetli kursiyerlerimizin eserlerinin seyrine doyacağız. Şu an yaklaşık elliye yakın kursiyerimizin yüz yirmiden fazla eserleri sergilenmektedir.Öncelikle öğretmenimize ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyor, onları kutluyor ve ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yüreğinize ve emeğinize sağlık. Sağolun, varolun. Bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan siz çok kıymetli protokolümüze, tüm konuklarımıza ve sergi salonu tahsisleri için Kadıköy belediyemize de çok teşekkür ederim. İçinde bulunduğumuz ay ülkemiz ve bizim için önemi bir tarihe sahiptir.Kısa bir süre sonra coşkuyla kutlayacağımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95.yıl dönümünü candan kutluyorum .Ülkemize milletimize kutlu olsun.” Neriman Tokatlıoğlu, sergiye müzik dinletisi ile katkıda bulunan müzik öğretmeni Dilşad Güngör ve ona eşlik eden kursiyerlere de teşekkür etti. Sergiyi düzenleyen resim öğretmeni Melek Gençay ise sergi ile ilgili şunları söyledi; Erenköy Zihni Paşa Halk Eğitim Merkezinde resim öğretmeni olarak 7.yılımı çalışmaktayım. Kamu ve özel sektör dahil olmak üzere 30 yılı aşkın zaman içerisinde sanatla içiçe bulunuyorum.Çeşitli kişisel ve karma sergilerde çalışmalarımla yeraldım. Her yıl kursiyerlerimle konulu bir ya da birden fazla, çeşitli sergi salonlarında sergiler açmaktayız. Bu yılki ilk sergimizi 16-31 Ekim 2018 tarihinde Kozzy Kültür Merkezinde açtık. Karma sergimizde yağlıboya, pastel, suluboya, seramik, karışık teknik, çini ve ayna çalışmalarından oluşan yaklaşık 130 çalışma bulunmaktadır. Kursiyerlerimizle birlikte çeşitli teknikler çalışılmakta,değişik çalışmalar sergilemekteyiz. Dört sınıfı oluşturan kursiyerlerimin sayısı bu yıl 80 kişiye yakındır. KURSİYERLER Sergide eserleri bulunan kursiyerler ise şöyle; Ayfer Çiloğlu, Ayşe Emel Gürler, Bahriye Güven, Bilge Gürcebe, Emel Taner, Gülseren Taşkın, Hadiye Berberoğlu, Leyla Vural, Muazzez Babür, Nilüfer Sürmeli, Pembe Gül Elibüyük, Seniye Hale Yüksel, Tülay Karaçorlu, Zeycan Büyükdağ, Belgin Bıyıkoğlu, Belkız Vural, Fatma Gençeren, Gülhizar Ayağ, Hülya Odabaş Çolpan, Hülya Şitil, Luiza Amon, Mürvet Erdoğdu, Nilgün Tevruz, Rana Berber, Tülay Yılmaz, Zeynep Yasemin Çoşkan, Zühre Akgün, Ayşe Özgül, Emel Atsan, Nesrin Ciğeroğlu, Nihal Sadıkoğlu, Şaziye Kortak, F.Ayşegül Türkoğlu, Güner Bayram, Hatice Atlı, İclal Paker, İlksen Kara, Mehpare Çağlayan, Nazlı C.Dağdelen ,Nimet Çizmeci, Nuran Çetinoğlu, Saniye Çam,S ema İnanöz, Semiha Algan, Ümran Demirel.

Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 

Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda geçtiğimiz yıl toplam 218 kurs açılmış. Bin 88’i erkek, 2 bin 785’i kadın olmak üzere toplam 3 bin 873 kursiyere eğitim verilmiş. Merkezde Sayısı her geçen gün artarak güncellenen, yaklaşık 3500 kadar kurs çeşitliliğiyle , Yaygın eğitim programlarından, ihtiyaç ve talepler doğrultusunda, kurslar devam etmekte. Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Neriman Tokatlıoğlu, merkezde açtıkları kursların yanı sıra imkanlar elverdikçe diğer kurumlarla yapılan işbirliği protokolleriyle ihtiyaçlara göre kurslar açtıklarını vurguladı. Müdür Neriman Tokatlıoğlu, “Geçtiğimiz yıl ‘Okullar hayat olsun projesi’ ile tüm örgün eğitim okul binalarını, eğitim öğretim saatleri dışında öğrenci, öğretmen, veli, diğer personel ve o okula yakın ikamet eden tüm insanlar için, birer kurs merkezi haline getirip , insanların ayağına hizmeti götürme imkanı sağladık. Okulların öğrencileri ile açtığımız tiyatro, drama, enstrüman, halk oyunları, spor kursları ve daha niceleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce kutlanan programlarda sergilenmekte olup, okulların temsil ve gösteri etkinlikleri ihtiyaçlarını gidermektedir” dedi. Neriman Tokatlıoğlu, merkezin diğer faaliyetlerini de şöyle özetledi; İlçemizde yürütülen Öncü Kadıköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimizdir Projelerini Yetişkin eğitimine göre yeniden kurgulayıp GÜVEN BANA ve AÇIK MAĞAZA&GİYSİ PAYLAŞIMI adını verdiğimiz iki projeyi başarıyla yürüttük. GÜVEN BANA projesi ile devlet koruması altındaki, çocuk evlerinde bulunan 9-18 yaş aralığındaki 69 kız çocuğumuza, başlattığımız kampanya ile öz bakım ve kırtasiye malzemeleri hediye ettik ve bir kurs merkezi olarak, talep ettikleri kursları, yönetimlerinin uygun bulduğu tarihlerde planlayarak, gelişimlerini desteklemek istedik. AÇIK MAĞAZA &GİYSİ PAYLAŞIMI Projesinde de, ihtiyaç fazlası olan insanlarla, ihtiyacı olan insanlar arasında görünmez bir köprü olmak istedik.Giysi askılığını merkezimizin yakınına bıraktık ve pankartlarla dedik ki , SEÇ BEĞEN AL GÖTÜR SENİN OLSUN, İHTİYACIN YOKSA SENDE GETİR El broşürleri hazırlattık, dağıttık ve akın akın kıyafetler geldi .Anında talep gördü. -Merkezimiz bölgesinde bulunan beş mahallemizde, okuma yazma seferberliğini başarıyla yürüttük. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı okuryazar yapmak birinci vazifemizdir. - Bölgemizde İlk Yardım kursları ile farkındalık oluşturduk.Bu kursları yaygınlaştırarak daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam