SON DAKİKA
reklam
reklam

Belediye başkanı 'ÇED toplantısına' tabutta getirildi

Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2015, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 68066

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde yapılmak istenen termik santrale yönelik planlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, belediye başkanın tabutlu eylemi ve vatandaşların tepkisi üzerine iptal edildi.

İki termik santralinin faaliyet gösterdiği Çatalağzı beldesinde özel bir şirket tarafından 160 megavatlık yeni bir santral daha yapılmak istenmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Projeyle ilgili "ÇED sürecine vatandaşların katılımını sağlamak, bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak" amacıyla belediye düğün salonunda planlanan toplantı öncesi Ulu Cami önünde toplanan vatandaşlar, "zehir solumak istemiyoruz" şeklinde slogan atarak projeyi protesto etti.

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün de tepkisini göstermek için kefen giyerek cami avlusundaki tabuta girdi. Akgün'ün içinde olduğu, üzeri Türk bayrağıyla örtülü tabut, vatandaşlar tarafından ÇED toplantısının yapılacağı yaklaşık 100 metre uzaklıktaki salonun önüne kadar taşındı.

Burada, eyleme katılan bir din görevlisi, termik santralin yol açtığı ölümlere şahit olmak istemediklerini vurgulayarak, "Bu konuda merhum kardeşimize söz vermek istiyoruz" dedi. 

Bunun üzerine tabuttan çıkan Belediye Başkanı Akgün, ölümden kurtuluş olmadığını ama kimsenin canlı canlı tabuta sokulamayacağını söyledi.

Yetkililerin aracı tekmelendi

Bu sırada toplantı için polis eşliğinde salonun önüne gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin içinde bulunduğu aracı tekmeleyen bazı vatandaşlar, görevlilere tepki gösterdi. 

Arbede nedeniyle polis eşliğinde bölgeden uzaklaştırılan ve Çatalağzı Belde Belediye Başkanılığı binasına giren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak hazırladı.

Vatandaşlar, yetkililerce hazırlanan tutanağın belediyenin balkonundan okumasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam