Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kadem-baskani-yilmaz-dikkat-edilmesi-gereken-nokta-kadinin-her-alanda-katilim-gostermesidir-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
KADEM Başkanı Yılmaz: Dikkat edilmesi gereken nokta kadının her alanda katılım göstermesidir - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

KADEM Başkanı Yılmaz: Dikkat edilmesi gereken nokta kadının her alanda katılım göstermesidir

Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2015, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 74528

İSTANBUL

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, kadının sosyal yaşamda, siyasette, ekonomi hayatında adil muamele görmesi ve toplumun zihinsel dönüşümü ile kadının hayatı anlamlandıran her alanda aktif katılım göstermesi gerektiğini belirtti. 

KADEM'den yapılan açıklamaya göre, Yılmaz, Nişantaşı Üniversitesi'nce düzenlenen "G20 Zirvesi Sonuçları ve Dünya Ekonomi Politiği Üzerine Etkileri" konulu panelde konuştu.

W20'nin bir açılım grubu olarak G20'ye dahil olması için uzun süren bir lobi çalışması yapıldığını ve büyük bir mücadele verildiğini anlatan Yılmaz, W20'nin kuruluş süreciyle ilgili bilgileri paylaştı.

Yılmaz, W20'nin çalışmalarına yalnızca dönem başkanlığını yürüten Türkiye'nin odağında değil, tüm ülkelerdeki kadın meselelerinin araştırılıp uluslararası istişarelerle belirlenen 11 öncelik maddesinin yön verdiğini kaydetti. 

Panelde, Türkiye'deki kadının yasal statüsü ile ilgili soruları da cevaplayan Yılmaz, "Yasal anlamda kadınların haklarıyla ilgili bir sorun yok fakat bu süreç devam ediyor ve edecek. Önemli olan yasaların kadınlara verdiği teminatların hayata yansıması. Dikkat edilmesi gereken nokta, kadının sosyal yaşamda, siyasette, ekonomi hayatında adil muamele görmesi ve toplumumuzun zihinsel dönüşümü ile kadının hayatı anlamlandıran her alanda aktif katılım göstermesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam