Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/11/13/2_1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'Kudüs'e giden Türklerin sayısının azalmasını amaçlıyorlar' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'Kudüs'e giden Türklerin sayısının azalmasını amaçlıyorlar'

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2018, Salı - 11:45   Okunma Sayısı: 60101
Mihmandar Tur Sahibi Esmer, İsrail İçişleri Bakanlığının Kudüs'ü ziyaret edecek Türk vatandaşları için vize şartlarını ağırlaştırması hakkında açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL

Mihmandar Tur sahibi Mehmet Esmer, İsrail'in Türk vatandaşlarına yönelik uygulamalarına ilişkin, "İsrail'in bu uygulamaları hayata geçirmesinde buradan gidenlerin de ihmalleri var. Burak Duvarı'na gidip Mavi Marmara şehitlerinin fotoğrafları tutan, Kıyamet Kilisesi önünde sırtına bayrak asanlar var. Polislerle haremin kapısında tartışan ve onları tahrik eden kardeşlerimiz var. Bunlar İsrail'e fırsat vermiş oluyor." dedi.

Esmer, İsrail İçişleri Bakanlığının Kudüs'ü ziyaret edecek Türk vatandaşları için vize şartlarını ağırlaştırması hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Söz konusu uygulamaların İsrail vatandaşlarının Türkiye ziyaretlerinde de uygulanıyor olması durumunda konunun daha anlaşılabilir olacağını dile getiren Esmer, "Onların vatandaşları istedikleri zaman istedikleri kadar gelebiliyor. Biz hem vizeyle gidiyoruz hem de kısıtlama var. Ben 4 ay önce 4 grubun teminatı olan 60 bin doları yatırdım. Bu parayı hala alamadım. İsrail İçişleri Bakanlığından hala haber yok. Para onlarda. Elimiz kolumuz bağlandı. Bazı aylarda 3-4 kez tur düzenliyoruz. Bu paralar gerçekten çok ciddi meblağlar." diye konuştu.

Esmer, teminat bedelini geri alamayanların varlığına dikkati çekerek, "Mescid-i Aksa'da bayrak açılması, tekbir getirilmesi, İsrail polisiyle tartışılması, yasak bölgelerde fotoğraf çekilmesi gibi durumlarda bu teminat bedeli orada kalıyor. Bu uygulamaların asıl nedeni oraya gidişlerin azaltılması. Bunu herkes biliyor. Türklere yönelik bir konu bu. Dünyanın birçok yerinden insanlar geliyor ve hiçbirine böyle bir şey uygulanmıyor. Kudüs'ü ziyaret eden Türklerin sayısının azalmasını amaçlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kudüs'teki mekansal bölünmeye de vurgu yapan Esmer, "Özellikle Babur Rahme Mezarlığının durumu içler acısı. 2-3 aya kadar Tevbe kapısının olduğu alan mekansal olarak gidecek. Teleferik projesi bitmek üzere. Bunlar hep hesaplı. Geçen yıl ve önceki yıllara bakılınca insanlarımızın ilgisi artıyor. İsrail'in bu uygulamaları hayata geçirmesinde buradan gidenlerin de ihmalleri var. Burak Duvarı'na gidip Mavi Marmara şehitlerinin fotoğrafları tutan, Kıyamet Kilisesi önünde sırtına bayrak asanlar var. Polislerle haremin kapısında tartışan ve onları tahrik eden kardeşlerimiz var. Bunlar İsrail'e fırsat vermiş oluyor." ifadelerini kullandı.

Esmer, İsrail'in uygulamaları sebebiyle birçok Kudüs turunu iptal etmek zorunda kaldığını belirterek, bu nedenle uçak bileti bedellerinin de geri alınamadığını söyledi.

Kıble Turizm firmasının sahibi ve Kudüs rehberi Numan Balcı da 15 bin dolar teminat istenmesi konusunun tur şirketleri açısından sıkıntılı olduğunu belirterek, "Bu teminat bazı gruplar için isteniyor bazıları için istenmiyor. Bunun ölçüsünün ne olduğunu bilemiyoruz. Geçen hafta başka bir tur firmasıyla Kudüs'e giden biri orada kalmış. Bu nedenle de teminatlarına el konuldu." dedi.

Her birey için yılda bir kez vize verilmesinin ziyaretleri ciddi derecede etkilediğini aktaran Balcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunun dışında vize konusunda büyük sıkıntılar yok. Bir yıl meselesi nedeniyle insanlar çekiniyorlar. Geçen aylarda tur rehberlerinin vize konusunda problem yaşadıklarını gördük. Bireysel vize alamayan rehberler var. Bu konuda bir açıklama yapılmadı. İsrail'in uygulamaları günlük değişebiliyor. Dövizdeki artış da ziyaretçileri etkiledi. Biz bu nedenlerle 6 turumuzu iptal etmek zorunda kaldık. Bu konuda devletimizin bir desteği olabilir. Kutsal beldelere yapılan ziyaretlerde teşvikler olmalı, özellikle Kudüs için."

Balcı, bu yılın ilk 8 ayında her hafta Kudüs'e tur düzenlediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs ziyareti çağrısını yineledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam