Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-bayirbucak-turkmenlerine-konteyner-kent-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Bayırbucak Türkmenlerine 'konteyner kent' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Bayırbucak Türkmenlerine 'konteyner kent'

Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2015, Perşembe - 13:00   Okunma Sayısı: 63691

ANKARA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 20 bin civarında Bayırbucak Türkmeninin kaldığı çadır kentlerin, en kısa sürede konteyner kente dönüştürüleceğini bildirdi.

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenleri için dün, "Görmezden Gelmeyin" kampanyası başlattıklarını söyledi. Akar, "Özellikle son günlerde Rusya'nın, Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize yönelik saldırılarının artmasıyla, Kızılay olarak yaklaşan kış şartlarını göz önünde bulundurarak yapmakta olduğumuz yardımları ve Türk halkının duyarlılığını artırmaya gayret ediyoruz. Güzel bir haberi de paylaşmak isterim. O da şudur, 20 bin civarında Bayırbucak Türkmeni kardeşimizin kaldığı çadır kentler en kısa sürede konteyner kente dönüştürülecek" diye konuştu.

Akar, Bayırbucak Türkmenlerine şimdiye kadar 2 bin 500 çadır, 25 bin battaniye, 3 bin yatak, 250 bin parça kıyafet, yaklaşık 30 bin hijyen seti ve çeşitli sağlık malzemeleri gönderdiklerini ifade ederek, "Yardım faaliyetlerimizi, Dışişleri Bakanlığı, AFAD ve TİKA başta olmak üzere devlet kurumlarımız ve diğer yardım kuruluşlarının da katkılarıyla yürütüyoruz. Hatta Suriye'de bazen bölgedeki kiliselerle koordineli çalışıyoruz. Bölgede ihtiyaç sahibi, mağdur kim varsa, Arap, Kürt, Türk, Süryani, Ermeni, Rum ayrımı yapmadan yardımlarımızı ulaştırıyoruz" dedi.

"Kamp ve konteynerlerde barınanların yaklaşık 100 bini çocuk"

Akar, 23 kampta yaklaşık 250 bin Suriyeli sığınmacının temel ihtiyacının karşılandığını belirterek, "Hatay'da kurulmuş 5 çadır kentin ardından, Kilis'te konteyner kent oluşturuldu. Bu kamp ve konteynerlerde barınanların yaklaşık 100 bini çocuklardan oluşuyor. Dünyada en büyük afet yerinden edilmektir, vatansız kalmaktır" şeklinde konuştu.

Çadır ve konteyner kentlerin dışında, bölgeye "sıfır noktası" olarak tabir edilen sınır üstlerinden de yardımların devam ettiğini aktaran Akar, "Bu güne kadar yaklaşık 1,5 milyar lira değerindeki yardımlar 20 bin tır kullanılarak sevk edildi. Bu yardımlar içerisinde en büyük oranı yüzde 45 ile gıda, yüzde 18 ile sağlık malzemeleri ve yüzde 30 ile diğer malzemeler oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Akar, AA'nın "Yılın fotoğrafları" oylamasına katıldı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, AA Yılın Fotoğrafları Yarışması için haber kategorisinde Kayhan Özer'in "Erdoğan ve minik konuğu" ve yaşam kategorisinde ise Oktay Bayar'ın "Kadınlar Günü" fotoğraflarına oy verdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam