SON DAKİKA
reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu nasıl ihanettir

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2015, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 145983

KONYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen, Raylı Sistem Açılışı ve 72 Adet Tramvay Taşıtı'nın Hizmete Alım Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin, başı hangi ülkeyle sıkıntıya düşse, gidip hemen o ülkenin yanında saf tutanları üzüntüyle görüyoruz, ibretle takip ediyoruz" diyerek, şöyle konuştu:

"Ülkemiz yakın zamana kadar Rusya ile yakın ilişkiler kurduğunda bizi Batı'ya sırtımızı dönmekle, 'Asyacı', 'Avrasyacı' olmakla suçlayanlar vardı. Şimdi üstelik de egemenlik haklarımızı koruma konusunda Rusya ile bir gerilim yaşıyoruz, bunlar hemen başımıza 'Ruscu' kesildiler. Yine Türkiye İran'la yakın ilişkiler içindeyken, bizi 'İrancı' olmakla itham edenler, aramızda bazı görüş ayrılıkları belirince bir anda kendileri İran'ın safına geçtiler. Aynı durumu Yunanistan'a, Ermenistan'a, Avrupa ülkelerine, Afrika'ya ve tüm dünyaya uyarlayabilirsiniz."

"Yazıklar olsun' diyorum"

Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus kanalı RT'de verdiği röportaja ilişkin şunları kaydetti:

"Bu ülkede 'Cumhuriyetle yaşıtım' diyen bir partinin milletvekili, yabancı bir televizyon kanalında, kendi devletini 'terör örgütlerine kimyasal silah vermekle suçlayacak' kadar ihanet çukuruna batabiliyor. Mensubu olduğu partiden bir ses var mı? Neyi bekliyorlar? Bu nasıl bir ihanettir? Sen nasıl olur da bu ülkeyi, bu devleti, Suriye gibi katil Esed'in başında olduğu bir terör devletine, sarin gazı vermekle suçlayabilirsin? Bunu partisinin içinde barındırabilenlere, şahsım, milletim adına 'yazıklar olsun' diyorum."

"Bunların asıl düşmanlığı bu ülkeye ve bu milletedir"

Erdoğan, Türkiye'nin sorun yaşadığı kim varsa onun safında yer almayı kendilerine görev bilenleri siyasette, medyada, akademide her yerde görmenin mümkün olduğunu belirterek, "Kendi ülkelerine ve milletine ihanet bunların adeta iliklerine işlemiş. Bu hastalıklı ruh hallerini Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, iktidar partisini muhalefetle perdelemeye çalışıyorlar ama hayır, bunların asıl düşmanlığı bu ülkeye ve bu milletedir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle dönemler herkesin eteğindeki taşları döktüğü, maskelerin sıyrılıp gerçek yüzlerin ortaya çıktığı günlerdir, işte bu ülkeyle, bu milletle hiçbir aidiyet bağı hissetmeyenlerin hezeyanlarını her gün duyuyorsunuz, okuyorsunuz, seyrediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"O açtığınız hendeklerde yok olacaksınız"

Bazı bölgelerde belediyelerin, milletin, devletin iş makineleriyle hendekler açıldığını, oradaki Kürt vatandaşların hayatının zindan edildiğini anımsattı.

Bu insanların, o bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını belirten Erdoğan, "Ve utanmadan, sıkılmadan da 'geri dönemezsiniz...' Geri dönecekler, o insanlar geri dönecekler ama o evlerde, binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız. Tüm güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, gönüllü köy korucularıyla, şu andaki operasyonlar, oralar tertemiz hale gelinceye, huzur ortamı tesis edilinceye kadar, bu mücadele orada devam edecektir. Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam