Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-bmgkda-daesin-finans-kaynaklariyla-mucadele-tasarisi-kabul-edildi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
BMGK'da DAEŞ'in finans kaynaklarıyla mücadele tasarısı kabul edildi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

BMGK'da DAEŞ'in finans kaynaklarıyla mücadele tasarısı kabul edildi

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2015, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 57879

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER 

BM Güvenlik Konseyi, DAEŞ'le mücadele kapsamında örgütün finans kaynaklarının kesilmesi amacıyla hazırlanan karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti. 

BM Güvenlik Konseyi'nde maliye bakanları düzeyinde gerçekleşen toplantıda, DAEŞ'in finans kaynakları ile mücadele için ABD ve Rusya tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülke tarafından desteklenen 2253 sayılı karar tasarısı görüşüldü. BMGK'nın aralık ayı dönem başkanı ABD'nin Hazine Bakanı Jack Lew tarafından yönetilen toplantıda yapılan oylamada, tasarıya 15 ülkenin tamamı olumlu yönde oy kullandı.

Kararda, 1999 yılında kabul edilen BMGK kararıyla kurulan ve El Kaide yaptırımlarının uygulanmasını yürüten El Kaide Yaptırımları Komitesinin ismi "DAEŞ-El Kaide Yaptırımları Komitesi" olarak değiştirildi.

Kararda tüm ülkelerden DAEŞ-El Kaide yaptırımları listesinde bulunanlara ait finansal varlıkların gecikmeden dondurulması, seyahatlerinin engellenmesi, silah, mühimmat ve askeri malzeme almaları, askeri danışma, teknik destek edinmelerine izin verilmemesi istendi.

Tüm üye ülkelerden DAEŞ'le ilgisi olduğunu tespit ettikleri isimleri BMGK'nın ilgili komitesine bildirmeleri talep edilen kararda, üye ülkelerden DAEŞ'in ve yabancı terörist savaşçıların finansmanının cezalandırılmasını sağlayan yasal düzenlemeler yapmaları da isteniyor. 

BM Güvenlik Konseyi'nde şubat ayında kabul edilen kararda, DAEŞ'in petrol, tarihi ve kültürel eserlerin satışı ve fidye gelirleriyle terör eylemlerini finanse etmesinin önüne geçilmesi için tedbir alınması çağrısı yapılmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam