SON DAKİKA
reklam
reklam

Lagarde Fransa’da yargılanacak

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2015, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 120777

PARİS

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Fransa’da maliye bakanı olarak görev yaptığı dönemde ünlü iş adamı Bernard Tapie davasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet Adalet Mahkemesi’nde yargılanacak.

Lagarde’ın avukatı Yves Repiquet, bu karara itiraz ederek, temyize gideceklerini açıkladı. Lagarde suçlu bulunması halinde, hakkında bir yıla kadar hapis ve 15 bin avroya kadar para cezası istenebilecek. .

Christine Lagarde basına yaptığı açıklamada, suçsuz olduğunu belirterek, bakan olduğu dönemde her zaman devletin çıkarlarını koruduğunu ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterdiğini söyledi.

IMF Sözcüsü Gerry Rice ise açıklamasında, IMF yönetim kurulunun Lagarde’a güveninin tam olduğunu bildirdi.

Fransa’da Cumhuriyet Mahkemesi’nde sadece eski bakanlar görevleri süresince işledikleri suçlarla ilgili davalarda yargılanıyorlar.

Lagarde, ünlü iş adamı Bernard Tapie’ye 400 milyon avro tazminat verilmesi ile ilgili davada oynadığı arabulucu rolüyle suçlanıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam