Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/11/29/20181126_111652.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
beIN AKADEMİ Spor ve Eğlence Yayıncılığında Türkiye’nin Eğitim Üssü Olmaya Aday - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

beIN AKADEMİ Spor ve Eğlence Yayıncılığında Türkiye’nin Eğitim Üssü Olmaya Aday

Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2018, Perşembe - 10:48   Okunma Sayısı: 119789
Medya sektörüne nitelikli insan kaynağı sağlamayı amaçlayan beIN Akademi’nin imza töreni İstanbul'da gerçekleştirildi

beIN MEDIA GROUP’un kurduğu beIN AKADEMİ, ilk mesleki sertifika programı kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi ile işbirliği  imzası atıldı.Point Barbaros Otel'de gerçekleştirilen törene beIN Media Group ve Digiturk Üst Yöneticisi (CEO) Yousef Al-Obaidly, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu ile Digiturk Teknik Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Bruno Bensimon katıldı.

Sektörün en çok ihtiyaç duyduğu teknik alanlarda uzman insan kaynağı yetiştirmek üzere beIN AKADEMİ çatısı altında düzenlenecek eğitim programları, 2019 yılı başı itibariyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin desteğiyle başlayacak.İlk etapta 4 aylık sertifika programıyla faaliyete geçecek olan beIN AKADEMİ’de katılımcılar tercih ettikleri teknik alanlarda uzmanlaşma fırsatı elde edecek.

Sertifika Programına 20 Katılımcı Kabul Edilecek

İlk etapta teknik eğitime yönelik 4 aylık bir sertifika programıyla faaliyete geçecek olan beIN AKADEMİ’ye, üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan ya da mezun olan 20 katılımcı kabul edilecek. Halen medyada çalışmakta olan ve kendisini geliştirmek isteyen profesyonellerin de katılabileceği sertifika programı kapsamında yayıncılık teknolojilerinden, görüntü düzenlemeye, kurgudan yapım ve yönetime, kameradan ses ve ışığa kadar yayıncılığın geniş yelpazesinde uzmanlık dersleri verilecek.

2019 yılının başından itibaren Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek programların eğitim kadrosunda üniversitenin öğretim üyeleri ve Digiturk’ün tecrübeli profesyonelleri yer alacak.Orta vadede uluslararası bir kimliğe kavuşması hedeflenen beIN AKADEMİ kapsamında, 5 kıtada 43 ülkede faaliyet gösteren beIN MEDIA GROUP’un bu ülkelerdeki çalışanlarının da projeye katkılarının alınması, böylece Türkiye’nin, beIN MEDIA GROUP içinde bir eğitim üssü olarak konumlanması amaçlanıyor.

 

 

Eğitimler Spor ve Eğlence  Yayıncılığında Fark Yaratacak

Digiturk tarafından kuruluşu tamamlanan beIN AKADEMİ çatısı altında sunulacak eğitimler, spor ve eğlence yayıncılığında fark yaratacak içeriğe sahip olacak. Güçlü teknoloji ve altyapı yatırımları ile üyelerine sunduğu hizmetin kalitesini en üst düzeye taşımaya gayret eden, özellikle spor yayıncılığı alanında Türkiye ve dünyanın en saygın spor organizasyonlarını ekrana taşıyan Digiturk, yeni atılımı ile beraber, bu alanda sektörün geleceğine uluslararası standartlarda katkı sağlayacak.

Projeyle Hem Eğitim Hem İstihdam Amaçlanıyor

Törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, projeyle hem eğitim hem de istihdam amaçlandığını söyledi. Çomaklı, "Özel bir yolculuğun başlangıcından dolayı çok mutluyum. Ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü medya ve yayıncılık sektörüne kazandırmak için oldukça önemli ve özel bir girişim. Türkçe ve İngilizce yürütülecek mesleki uzmanlaşma programıyla eğitim ve istihdam projesini başlattık. beIN Akademi, aynı zamanda geleceğe dönük istihdam projesi olarak ele alınabilir. beIN Media Group'un küresel anlamda ihtiyaç duyacağı nitelikli meslek insanlarını yetiştirmek için kadrolarımızı, kampüslerimizi, eğitim programlarımızı bir araya getirerek stratejik iş birliğini başlattık. Sadece ülkemize sağlayacağı nitelikli istihdam edilebilir iş gücünü değil, ülkemizden dünyaya açılan bir eğitim ihracatını da başlatmış olacağız.”  dedi.

Türkiye  Uluslararası Eğitim Üssü Olacak

Toplantıda projeden duyduğu heyecanı dile getiren beIN MEDIA GROUP ve Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly, bir yandan teknoloji ve içeriğe yatırım yaparak hizmet kalitesini daha da yükseltmeye çalışırken diğer yandan da sosyal sorumluluk bilinciyle medya sektörünün standartlarını yukarı çekmeye çalıştıklarını vurguladı.İnsan kaynağının gelişimine öncelik verdiklerinin altını çizen Al-Obaidly şöyle konuştu:“İşimizin doğası gereği teknik uzmanlık gerektiren yetkinliklere ilişkin ihtiyaçlarımızı tespit ederken, insan kaynağımızın bireysel ve mesleki gelişimine değer katacak bir akademi fikri üzerinde durduk. Konuya sosyal sorumluluk ilkesiyle yaklaşarak, işin boyutunu büyütmeyi, sektörümüzün geleceğine uluslararası standartlarda, iyi yetişmiş, uzman insan kaynağı sağlayacak bir eğitim merkezi kurmayı planladık. Köklü geçmişi, sektöre kazandırdığı binlerce başarılı isim, akademik gücü ve teknik imkanlarıyla Anadolu Üniversitesi’ni bu uzun vadeli projede paydaşımız olarak belirledik. Anadolu Üniversitesi’nin kıymetli desteğiyle beIN AKADEMİ’nin ilk eğitim programını hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Biliyoruz ki sektörümüzün insan kaynağına yaptığımız bu yatırım, Türkiye’nin geleceğine yatırım anlamı taşıyor. 5 kıtada 43 ülkede faaliyet gösteren beIN MEDIA GROUP’un orta ve uzun vadede programa sağlayacağı katma değerle, Türkiye’nin grubumuz için uluslararası bir eğitim üssü olarak konumlanması da mümkün olacak”.

Akademinin eğitim sistemiyle ilgili bilgi veren dekan Erhan Eroğlu ise "Amacımız nitelikli meslek çalışanı noktasında sektöre katkı sağlamak. Medya sektöründe kariyer hedefleyen herkese açık bir program. Akademik eğitimlerin yanı sıra gerçek stüdyo ortamlarında ve canlı maç yayını sırasında uygulamalı eğitimler verilecek. Mevcut bilgi ve yeteneklerini geliştirmek isteyen herkes bu programa dahil olabilir. Ocak ayında başlaması planlanan akademide eğitimler 4 ay süreyle hafta sonları gerçekleştirilecek. Katılım için en az lise mezunu olmak ve alt seviye İngilizce bilmek yeterli. Eğitimin bitiminde yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan arkadaşlarımız sektörde çalışabilir duruma gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam