SON DAKİKA
reklam
reklam

ÇOCUKLA ETKİLİ İLETİŞİMİN İPUÇLARI

Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2018, Perşembe - 12:57   Okunma Sayısı: 101603
ÇOCUĞUNUZ NEDEN SALDIRGANLAŞIYOR? UZMANLAR YANITLADI

İSTANBUL

MERİÇ ERKILINÇ: ÇOCUĞUNUZUN SİZE VERDİĞİ MESAJLARI KAÇIRMAYIN

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği seminerde ebeveynlerle bir araya gelen Uzm. Klinik Psikolog Meriç Erkılınç, ‘Ailede Etkili İletişim’i anlattı. Sefaköy 100. Yıl İlkokulu'nda gerçekleşen seminerde Erkılınç, çocukla etkili iletişimin ipuçlarını verdi.

Etkili iletişimin olmazsa olmazlarına değinen Meriç Erkılınç, “Çocukla iletişimde ne kadar iyi niyetli olursak olalım bazı yöntemler etkili değildir. Çocuğa emir vermek, ahlak dersi vermek, tehdit etmek, sorgulamak, eleştirmek, ad takmak, küçük düşürmek, kıyaslamak… Ebeveynler olarak farkında olmadan tüm bunları çocukla iletişimimizde dahil ediyoruz. Ancak bu hatalar köprüler kurmaz aksine sadece duvarlar örer” dedi.

ÇOCUKLAR NEDEN SALDIRGANLAŞIR?

Uzm. Psikolog Erkılınç, iletişimde beden dilinin yüzde 60, ses tonunun yüzde 30, kelimelerin ise yüzde 10 etkili olduğunu ifade ederek, “ Çocuğunuzla aynı fikirde olmayabilirsiniz ama hislerini kabul ettiğini ona hissettirin. O bir şeyler anlatırken dikkatinizi yoğunlaştırmanız gerekir. Onunla konuşurken onun hizasına inerek, bir büyükle konuşur gibi sohbet edin. Çocuklar genelde dinlenilmedikleri düşüncesiyle saldırganlık, kendine zarar verme davranışlarıyla ‘lütfen beni dinle,duygusal bir kırgınlık yaşıyorum, dikkatini bana ver’ mesajını iletirler. Bu mesajı kaçırmayın” diye konuştu.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam