SON DAKİKA
reklam
reklam

OKULLARA TEKNO GELİŞİM MERKEZİ GELİYOR

Eklenme Tarihi: 4 Aralık 2018, Salı - 11:20   Okunma Sayısı: 96204
Öğrencilerin bilimle içiçe olması ve geleceğin dili olarak bilinen kodlama eğitimi almaları için liselerde Tekno Gelişim Merkezi açılacak. Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (PİHMED) yürüttüğü “Geleceğimizi Kodlayalım” adlı projede belirlenen 4 imam hatip lisesinde açılacak merkezlerden 80 öğrenci yetiştirilecek.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'nün ortak olduğu, Gebze Teknik Üniversitesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) iştirakçi olarak katıldığı Geleceğimizi Kodlayalım Projesi imam hatip liselerinde başlatıldı.

4 okulda uygulanacak

Sivil toplum kuruluşu, milli eğitim, üniversite ve iş dünyası projesi olarak ortaya konulan çalışma, İstanbul’da Anadolu yakasındaki 4 okulda hayata geçiriliyor.

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Abdurrahman Gürses Anadolu İmam Hatip Lisesi projeye dahil olacak okullar arasında yer alıyor. Ekim 2018’de başlayan proje, önümüzdeki yıl Ekim ayına kadar bir yıl boyunca devam edecek.

Önce ders sonra robot

İmam hatip liseleri öğrencileri arasından tekno gelişim merkezlerinde ders alacak öğrencilerin seçilmesinin ardından öğretmenlere ders verilecek. “Öğrencilerin eğitimi ve robot yapımı” başlığını taşıyan eğitim sürecinde de 16 haftalık teorik ve pratik eğitim öngörülüyor. “Kodlama nedir?”, “Ardunio eğitimi”, “mikro işlemciler nelerdir?”, “temel devre elemanları nelerdir?”, “analiz nasıl yapılır?”, “planlama nasıl yapılır?”, “tasarım nasıl yapılır?” derslerinin ardından öğrenciler robot yapımına geçecek. İşadamları ve akademisyenlerle söyleşilerin de yer aldığı merkezlerde, işyeri, fabrika, üniversite ve ar-ge merkezi gezileri de düzenlenecek.

 

Eğitim nerede kullanılacak?

Proje hakkında bilgi veren PİHMED Ar-ge Komisyonu Başkanı Sait Baştürk,

projenin ortak ve iştirakçi kuruluşların da desteği ile PİHMED Ar-ge ekibi tarafından yazıldığını ve 658 bin TL bütçesinin olduğunu söyledi. Projenin uygulanacağı 4 imam hatip lisesinde içerisinde hem robotik kodlama atölyesinin hem de söyleşi alanının olduğu Tekno Gelişim Merkezlerinin kurulacağını belirten Baştürk, bu merkezlerde 9-10-11. sınıf öğrencilerinden teknolojiye eğilimli olanların tespit edilerek eğitimler alacağını aktardı. Öğrencilerin aldıkları eğitimler sonucunda hem robot yapacağını, hem de devamında gerçekleştirecekleri işyeri ve fabrika ziyaretleri ile de aldıkları eğitimlerin hangi iş alanlarında kullanabileceklerini göreceklerini söyledi.

 

Geçtiğimiz hafta tanıtıldı

Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (PİHMED) gençlerin hem teknolojik hem de sosyal yönden gelişmesini amaçlayan “Geleceğimizi Kodlayalım” isimli projesi, geçtiğimiz hafta Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantı ile tanıtıldı.

 

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam