SON DAKİKA
reklam
reklam

SİZİ EVİNİZDE HİSSETTİRECEK EŞSİZ BİR MEKAN ''KİTAP- KAHVE''

Eklenme Tarihi: 5 Aralık 2018, Çarşamba - 10:13   Okunma Sayısı: 334646
Şu mevsimde kitap okumak için kendinizi atacak bir çimen, yaslanacak bir ağaç bulmak malesef  çok zor. Kütüphanesiyle, kahvesiyle, rahat koltuklarıyla, karın doyurmalık atıştırmalıklarıyla sizi motive edecek huzur dolu bir mekan, Kitap -Kahve.

İSTANBUL

Hem kitap okumak hem de bir şeyler yemek için sessiz bir mekân arıyorsanız, siz okuyucularımız için İstanbul Üsküdar'da  huzur bulacağınız bir mekanı sayfamıza taşıdık. Bilgisayarınız ile saatler geçiren biri iseniz burası sizin için en uğrak mekana dönüşebilir. Sakin sakin kitap okumak, tez yazmak, ders çalışmak veya toplantıya hazırlanmak… Siz adına ne derseniz deyin Kitap- Kahve, keyifli sakinlik arayanlara kapılarını açıyor.

Biraz kahve ve kitap kokusu

İnsan ve fısıltılı muhabbetlerin mekanı, kitap kafeler. Gün geçtikçe sayılara azalmaya başlasa da onları ayakta tutmak için direnen bir kesim hala var. Eski dönemlerde çok daha fazla rastladığımız kitap kafelerin sayıları gün geçtikçe azalıyor. Ama hala dimdik ayakta olanlar kitap ve kahve tutkunlarını ağırlamaya son hız devam ediyor. Kitap-Kahve bu özel mekanlardan biri. Mekanın içinden kitap bulunmuyor, mekan adeta kitaplardan oluşuyor.

Bu mekanda  daha çok tasavvuf  kitapları olmak üzere,  türk ve dünya klasikleri, çocuk kitapları, romanlar gibi çok çeşitli kitaplar  da yer alıyor. Aslında burası ne bir kafe ne de bir kitapçı. Burası öncelikle bir yayınevi.   2008 de kurulan 'H' Yayınları bünyesindeki mekan en başta kitapçı yani kitabın satıldığı yer.  Kafe kimliği kitapçı kimliğinin önüne geçmiş değil  fakat gelen misafirlerine sunduğu huzur burayı kitapevi olarak nitelememize olanak sağlıyor.

Günümüzde bu denli huzurlu, bu denli kitap okumaya elverişli bir mekan bulmak biraz zor. Her yer tahmin ederseniz ki kıpır kıpır, insanda kitap okuyacak konsantrasyon bırakmıyor. Kitap-Kahve gömülebileceğiniz rahat koltukları ile sizi evinizde hissettiriyor. Kitaplığın önündeki büyük uzun masa öğrenciler için adeta biçilmiş kaftan. Özellikle sınav zamanı burasının ne kadar kalabalık olduğunu tahmin edersiniz. Kitap kulübünüz falan varsa bu mekan aklınızda bulunsun.

Tam öğrenciler ve freelance çalışanlar için düşünülmüş.

 

Okuma esnasında  “Nerede  yemek yesem?” derdi yok

Sadece kitap okumaya gelmiyoruz tabii. Tereyağlı Uşak Tarhanası, Kafkas Mantısı, Zeytinyağlı yaprak sarması, Alternatif kahvaltılıklar ve tramisu, sufle, kıbrıs tatlısı ya da dilim kek de arada çatalla tırtıklayabileceğimiz tatlılardan. Ev yapımı limonata ve meyvesuları  da sizi serinletecek içeceklerden.

Mekan kafeye gitmek istemeyenlere de 'H' Yayınları bünyesinde online kitap satışları da sunuyor. Ama olur da Üsküdar'da sessiz sakin kitap okuyabileceğiniz, tez yazabileceğiniz bir mekan ararsanız bilin ki Kitap- Kahve var.

Dur bir kahve içeyim, dur bir tatlılarından tadayım, kitaplarına göz atayım, yeni ne okuyabilirim, kitaplıklarını gezeyim derken haliyle tüm gününüzü burada geçirmiş oluyorsunuz.

Duvarlarına gelecek olursam  sadece bir kafe değil aynı zamanda  küçük bir galeri. Sürekli değişen duvarları misarfirlerine eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Şu günlerde mekanın duvarları ressam Tülay Gürses ve Tülay Türkay'ın tablolarına ev sahipliği yapıyor.   Zaman zaman farklı ressamların tablolarını da görmemiz mümkün.

Burada aynı zamanda söyleşiler, kitap tanıtımları, ünlü sanatçıların konuşmalarını gerçekleştirdiği bir yer Zaman zaman çeşitli etkinlikler ve imza günleri oluyor.  Programların belirli bir rutini yok  fakat etkinlikler sosyal medyadan kitapseverlerle buluşuyor. Mekan daha önce yayınevi'nin kendi yazarları, Leyla ipekçi, yönetmen Semih Kaplanoğlu,  Haşmet Babaoğlu ve Ergün Yıldırım gibi isimlerin söyleşilerine ev sahipliği yapmıştır.

Gelin bir de  bu özel mekanı kitapevi'nin genel yayın yönetmeni Muhammet Köse’den dinleyelim. Köse  İstanbul’da bu kitap kafe şeklinde faaliyet gösteren çok mekanların çok az olduğuna dikkat çekerek buradaki kitapların dekor niyetine konulmadığının altını çiziyor.

 

''Buranın bir buluşma noktası olmasını hedefliyoruz''

Muhammet Köse ''Bizim birinci amacımız kitabı şirin bir hale getirmek.  Kafe kültürünün yaygın olduğu bir zamandayız.  Eskiden insanlar birbirinin evlerine giderlerdi  sohbet etmek için. Böyle bir gelenek artık bitti. Bir yerde buluşalım sohbet edelim denince  akla ilk gelen yer kafeler oluyor. Fakat burası kafeden önce  en başta bir kitapçı  yani kitabın satıldığı yer.  Onun haricinde bir okuma rafımız var . İnsanlar bu raftan istediği kitabı alıp masalarında rahatlıkla okuyabiliyorlar.  Çeşit çeşit kitaplarımız var. Buraya günün hengamesinden sıkılmış sakin kafa dinlemeyi amaçlayan insanlar geliyor.   Gürültülü müziklerin çalındığı ortamlarda rahat sohbet edilemiyor. İnsanlar artık bu durumdan sıkılmaya başladı.  Çok gürültülü ortamlardan yavaş yavaş kaçıyorlar artık. Biz de  insanlara böyle bir konsept  sunmayı düşündük. Bazı yerlerde kafe kültürünü bir kenara bırakın, kitapçı bile yok.  Biz böyle mekanların çoğalmasını umut ediyoruz. Bu mekanın Üsküdar'da bir buluşma noktası olmasını hedefliyoruz.

Kitap okumaya teşvik eden bir paylaşım kütüphanesi var

Köse, sözlerini şöyle sürdürdü; '' Bu özel mekanda kitap okumayı  biraz daha cazip  hale getirmek için çabalıyoruz çünkü insanlar artık gidip bir yerden kitap almıyorlar, eskisi gibi  rafta kitap incelemiyorlar.  İnternet üzerinden sipariş etmeyi daha çok tercih ediyorlar.  Bu aslında kitabın ruhuna çok uygun değil. Bizim de 'H' Yayınları olarak internetten satışımız mevcut ama  kitap  aslında bakarak, incelenerek alınacak bir şey. Bugün aslında  çoğunlukla sosyal medyada çok gördüğümüz  bazı meşhurların tavsiye ettiği kitapları alıyor çoğu insan  ama Türkiye'de şu an  yüzbinlerce farklı kitap var.  Çok ciddi anlamda kitap yayınlanıyor. Her sene Yayıncılar Federasyon'u  satılan kitapların bandrol rakamlarnıı  açıklıyor. Dünyada kitap basımı konusunda iyi bir noktadayız.  Ama satışı konusunda aynı şeyi söyleyemeceğim.  Bu mekanda konseptimizi biraz daha okumaya teşvik etmek için  tasarladık. Gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan insanı buraya kitap ve kahve kokusunun birbirine karıştığı eşsiz  havayı solumaya davet ediyoruz. Çeşidin bol olduğu okuma rafımız kitapseverlerini bekliyor.''

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam