SON DAKİKA
reklam
reklam

Efsane İsimlerden 'Gençliğe hizmet'

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2018, Pazartesi - 10:44   Okunma Sayısı: 109039
Sporculuklarının yanı sıra efendilikleriyle de Türk futboluna iz bırakan efsane isimler Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Oğuz Çetin ve Ergün Penbe sosyal projelere destek veriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında, eski futbolcular Beşiktaşlı Ali Gültiken, Trabzonsporlu Hami Mandıralı, Fenerbahçeli Oğuz Çetin, Galatasaraylı Ergün Penbe, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Bilal Yaşar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mahmut Serkan Sağbili Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı’yı ziyaret ettiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz projenin amacını anlattılar. Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor” projesinin, gençlerimizin, efsane futbolcularla beraber vakit geçirmelerini, spora ilgilerinin arttırılmasını, sporun teşvik edilmesini ve gençlerin sosyal hayata etkin katılımını amaçladığı belirtildi.

 

 

Projenin ayrıca, Ceza ve İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutuklu bulunan gençlerin sosyal rehabilitasyonuna katkı sağlamayı da hedeflediği anlatıldı. Örnek kişilersiniz Samimi bir ortamda geçen ziyaret sırasında aktif futbolculuk zamanlarında yaşadıkları anıları paylaşan eski milli futbolcular bu tür etkinlikler içinde yer almanın kendileri için gurur verici olduğunu söylediler. Kendilerini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ‘Bir dönem Türkiye’nin dört büyük takımında futbol oynamış ve sadece o döneme damga vurmakla kalmayıp, isimleri bugün dahi gönüllerde yaşayan siz kıymetli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Böyle bir etkinlikte Maltepe’nin yer almasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine ve değerli vakitlerini ayırarak gençlerimize bilgi, tecrübe ve fikirlerini aktaracak olan çok değerli sporcularımıza şükranlarımı sunuyorum.’ dedi. Ziyarette ayrıca Eğitimevi Organizasyon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Ortadeveci ve Aylin Bayhan tarafından aktarılan Eğitimde Vizyon 2023 Cumhuriyetin Adam Olmuş Çocukları "Koridor Kitaplığı " Sosyal Sorumluluk Projesinin bilgisi verildi. İlk ağızdan dinlediler Maltepe’de gerçekleştirilen programda, Ali Gültiken, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin’in katılımıyla bir panel düzenlendi.

Panele amatör spor kulüpleri sporcuları ve yöneticileri ile spora ve futbola ilgi duyan gençler katıldı. Panelde gençler aktif spor hayatları süresince bir çok ulusal ve uluslararası başarı kazanan milli sporcuların yaşadıklarını kendilerinden dinledi. Daha sonra efsane futbolcular vatandaşlar ile bir araya geldi. Etkinlik kapsamında ayrıca amatör spor kulüpleri, gençlik merkezi üyesi gençler ve diğer gençlerden oluşan karma takımlar arasında bir gösteri maçı da düzenlendi. Efsane futbolcularla birlikte Gençlik ve Spor bakanlığı temsilcileri de maçta forma giydi.

 

Program devamında Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilen panelin ardından efsane futbolcular, tutuklu ve hükümlü gençlerle bir gösteri maçı yaptı. Projenin cezaevlerinde düzenlenen ayağında, tutuklu ve hükümlü gençlerin sivil hayata intibaklarına, dezavantajlılık durumlarının belli ölçüde normalleşmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Projeyle ayrıca, “Ceza ve İnfaz Kurumlarında” kalan gençlerin tutuklu ve hükümlülüklerinin sona ermesinden sonra, hayatın normal akışına intibaklarının hızlandırılması da amaçlanıyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam