SON DAKİKA
reklam
reklam

Dünya çocuklarından kardeşlik şarkıları

Eklenme Tarihi: 13 Aralık 2018, Perşembe - 10:33   Okunma Sayısı: 149300
Maltepe’de 22 farklı milletten 185 çocuk ilk kez sahne alarak 3 dilde kardeşlik şarkıları söyledi.

Maltepe’de 22 farklı milletten 185 çocuk ilk kez sahne alarak kardeşlik şarkıları söyledi. Sosyal uyumun güçlendirilmesi adına hayata geçirilen proje ile ilgili, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, “Hiç kimse kendisini bu ülkede misafir gibi hissetmesin” dedi. 22 Millet 3 Dilde Tek Ses Verdi Maltepe Kaymakamlığı’nın, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği (SANSEV) işbirliğiyle faaliyete geçirdiği Uluslararası Çocuk Korosu Projesi, 22 farklı milletten 185 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ile ilk kez Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde sahne alan çocuklar 3 farklı dilde kardeşlik şarkıları söyledi. Konuyla ilgili, sosyal uyumun güçlendirilmesi ve ev sahibi topluluk ile mülteci topluluğun birbirini yakından tanımasının hedeflendiğini ifade eden Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, bir arada yaşanabilmesi için ne kadar birlikte hareket edilirse o kadar mesafe kat edilebileceğini dile getirdi. Dallı, “Bizim kültürümüzün temel taşlarından ikisi var. Birisi Yunus Emre birisi Mevlana.

Yunus Emre diyor ki, ‘beri gel barışalım, yad isen birleşelim’ yani ’İnsan bilmediğinin düşmanıdır’ der. Bir arada yaşayabilmek için birbirimizi ne kadar iyi tanıyabilirsek, ne kadar birlikte hareket edebilirsek o kadar mesafe kat edebileceğiz demektir. Mevlana da, ‘Kim olursan ol gel, bu kapı olumsuzluk kapısı değildir.’ Biz bütün insanlara hep bu gözle bakıyoruz. Bu gözle bakmaya da devam edeceğiz. Onun için hiç kimse kendisini burada, bu ülkede kendisini misafir hissetmesin” dedi. Kardeşlik Şarkıları Söylendi Maltepe’de 22 milletten toplam 317 çocuk okullarda eğitim alıyor. Bu çocuklardan sese bağlı yetenek taramalarında başarılı bulunan 214 çocuk Maltepe Kaymakamlığı tarafından kurulan Uluslararası Çocuk Korosu’nda korist olarak kabul edildi. Okulların açılmasıyla birlikte faaliyetlere başlayan çocuk korosu, 3 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde 3 dilde şarkılar söyleyerek ilk konserlerini verdiler. Repertuar Çalışmaları Bu projede repertuar çalışmaları projenin özgün yanlarından bir diğerini oluşturmakta.

Önümüzdeki günlerde korist çocukların aileleriyle gerçekleştirilecek sözlü tarih çalışması neticesinde Maltepe'de yaşayan yabancı uyruklu ailelerden kendi çocukluk şarkıları toplanmaya başlanacak. Ortaya çıkartılan bu parçaları ailelerin kendi dillerinde çocuklarına öğretmeleri sağlanıp, sonrasında her bir parça 4 dile çevrilecek (İngilizce-Arapça-Rusça-Türkçe). Sonrasında ise proje belgesel çalışmaları içerecek. Hepimiz Bu Dünyada Yabancıyız Projeyi geliştiren ve koordinatörlüğünü yapan Maltepe Kaymakamlığı Dış İlişkiler ve Projeler Genel Koordinatörü Köksal Banoğlu; ‘Bu topraklarda kültürel entegrasyon sadece Suriyelilerin sorunu değildir. Bir savaştan kaçarak korunmak için ülkemize gelmiş olmaları ve niceliksel acıdan daha büyük bir popülasyona sahip olmaları nedeniyle kamuoyunun ilgisi ne yazık ki sadece Suriyeli ailelere yoğunlaşmaktadır. Oysa bu projede bizim hedef kitlemiz Maltepe ilçesinde yaşayan 22 milletten 317 çocuğun tamamı ve onların aileleridir. Çünkü bu çocukların ve ailelerinin birbirlerinden öğrenecekleri ve bizim de onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bunun için ortak dilimiz sanat ve şarkılardır. Unutmamak gerekir ki haddizatında hepimiz bu dünyada yabancıyız ve bir lokma aşı bölüştüğümüz kardeşler sofrasında kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur.’dedi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam