Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/12/21/NOT_Trio-_Ned_McGowan_-_OgYuz_BuYyuYkberber__Tolga_TuYzuYn.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
NOT Trio ile avangart caz’a devam - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

NOT Trio ile avangart caz’a devam

Eklenme Tarihi: 21 Aralık 2018, Cuma - 10:47   Okunma Sayısı: 110125
2013’te yayınladıkları ve tamamı doğaçlamalardan oluşan ilk albümleri “Injured” ile caz dünyasında büyük heyecan yaratan avangart caz grubu NOT Trio’nun ikinci albümü “Swamped”, geçtiğimiz hafta (9 Kasım) yayınlandı. Virtüözlüklerinin yanı sıra üçü de besteci kimlikleriyle de tanınan McGowan, Büyükberber ve Tüzün’den oluşan NOT Trio, müzikseverlerin karşısına bu kez, kompozisyonların ağırlıkta olduğu deneysel ve akışkan bir formla çıkıyor.

İSTANBUL

“İlk albüm sadece doğaçlamalardan oluşuyordu, ‘Swamped’ta ise ağırlığı kompozisyonlar oluşturdu. Özel bir birlikteliğin dinleme, zamanlama, iletişim ve dışavurumda duyulur hale gelmesi NOT Trio’nun ‘sesini’ vücuda getirdi.”

“Swamped”ın ‘bataklığa saplanmak’, ‘su basması’ anlamlarının yanı sıra, ‘üzerimize yığılan şeylerin altında boğulmak’, ‘ezilmek’ ve ‘bunalmak’ anlamlarını da taşıdığını belirten grup üyeleri, bu son beş yıl içinde biriktirdikleri her deneyimin albüme doğrudan yansıdığını söylüyorlar: “İlk albüm sadece doğaçlamalardan oluşuyordu, ‘Swamped’ta ise ağırlığı kompozisyonlar oluşturdu. Özel bir birlikteliğin dinleme, zamanlama, iletişim ve dışavurumda duyulur hale gelmesi NOT Trio’nun ‘sesini’ vücuda getirdi.”

Albümü Harry Sparnaay’e adadılar

Albümü geçtiğimiz yıl sonunda kaybettiğimiz, dünyaca ünlü bas klarnet ustası ve günümüz klasik müziğinin öncü gruplarından Het Trio’nun kurucusu Harry Sparnaay’e adadıklarını da söyleyen Oğuz Büyükberber, “Öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum. Bugüne gelmemde çok büyük katkıları olan birisiydi. Albümün tamamlanmış versiyonunu dinleyemedi ama başından beri sürecimizi izledi. Bu küçük grubun geniş ses paletine kontrbas flüt ve kontrbas klarneti ekleyişimizden çok etkilendiğini söylemişti. Albümü O’na adamak, hepimiz adına bir teşekkür sayılabilir” diyor.

NOT Trio’yu 5 yıl aradan sonra yeniden bir araya getiren “Swamped”, 9 Kasım 2018 tarihinde yayınlandı. Lin Records etiketiyle çıkan albüm, grubun resmi Spotify ve iTunes kanallarından dinlenebilir ve indirilebilir.

Oğuz Büyükberber Hakkında

Klasik Batı müziğini, Türk müziği ve Caz tınılarını harmanlayarak kendine has üslubunu yaratan bas klarnetçi Oğuz Büyükberber, aynı zamanda, uluslararası işleriyle de tanınan bir görsel sanatçı. Çalışmalarını, 18 yıldır yaşadığı Amsterdam merkezli olarak sürdürmeye devam eden Büyükberber, aralarında dünyaca ünlü plak şirketleri ECM ve Blue Note’un da bulunduğu ve 15’i kendi prodüksiyonu olan 50’nin üzerinde albümde yer alıyor. Aralarında Ayşe Tütüncü, Hüsnü Şenlendirici, Erkan Oğur ve Can Kozlu’nun da olduğu bir çok usta isimle müzikal projelere imza atan Büyükberber, 90’ların başından bu güne John Zorn, Jim Black, Simon Nabatov, Gerry Hemingway gibi modern cazın önemli isimleriyle de çalıştı.

 

Ned McGowan Hakkında

Bestelerindeki ritmik canlılık ve teknik virtüözite ile dikkat çeken Amerikalı flütçü ve besteci Ned McGowan uzun yıllardır Amsterdam’da yaşıyor. Flütçü olarak klasik repertuarın yanı sıra doğaçlama konserler veren sanatçının eserleri dünyaca ünlü Carnegie Hall ve Concertgebouw gibi önemli müzik salonlarında seslendirildi. Son dönemdeki kontrabas flüt sevgisini geçen yıl yayınladığı “The Art Of The Contrabass Flute” albümüyle doruğa çıkaran McGowan, halen Hollanda’nın Utrecht Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Tolga Tüzün Hakkında

Çağdaş elektroakustik müzik bestecisi ve piyanist Tolga Tüzün, erken yaşlarda başladığı klasik müzik eğitimini Tristan Murail, Philippe Leroux ve Brian Ferneyhough gibi dünyaca ünlü bestecilerle çalışmaya kadar yükselterek New York Graduate Center CUNY’den doktora ünvanı kazandı. Uzun yıllardır uluslarası kurumlarda müzik teorisi ve bestecilik üzerine dersler veren Tüzün, birçok ülkede seslendirilen bestelerinin yanı sıra icracı olarak Oğuz Büyükberber, Korhan Erel, Nora Krahl, Ned Mc Gowan, Bob Ostertag, Frank Gratkowski, Nicolas Crosse, Sam Briton, Anıl Eraslan gibi değişik altyapılardan gelen müzisyenlerle çalışmaktadır.

“Swamped” /Albüm Listesi

1 Barefoot Gen*

Oğuz Büyükberber

2 Nephology

Ned McGowan

3 Dashed Lines**

Oğuz Büyükberber

4 Up to the Neck

Ned McGowan, Oğuz Büyükberber, Tolga Tüzün

5 Hard at It

Ned McGowan, Oğuz Büyükberber, Tolga Tüzün

6 Stone Bridges

Tolga Tüzün

7 Barefoot Gen II

Oğuz Büyükberber

8 Squelch Beast

Ned McGowan

9 Nephology II

Ned McGowan

Ned McGowan Pikolo, Flüt ve Kontrabas Flüt

Oğuz Büyükberber Eb, Bb, Bas ve Kontrbas Klarnet

Tolga Tüzün Piyano

*Bu iki beste, Hiroshima Gazisi Keiji Nakazawa tarafından yazılıp çizilmiş otobiyografik resimli roman “Barefoot Gen" baz alınarak Oğuz Büyükberber tarafından Dresdner Sinfoniker için sipariş üzerine bestelenmiş çok bölümlü bir orkestra eserinin iki bölümü üzerine kurulmuştur.

**Dashed Lines (Kesikli çizgiler): Sadece tek bir kuralın belirleyici olduğu bir eserde icracıların serbestlik ve kısıtlanmışlıklarını gözlemeyi amaçlar.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam